Спестете пространство и енергия едновременно - с външно котелно и най-ефективния газов кондензен котел UltraGas

◄ Обратно към статиите

Звучи изключително добре, нали? Да, това е наистина е възможно. Спеставяне на пространство и енергия едновременно се постига чрез компактното външно котелно Cabin Slim - ново поколение свободно стоящи мобилни котелни инсталации за външен монтаж, в които са интегрирани най-ефективните кондензни газови котли - UltraGas.

Постигнатите резултати са отопление, което спестява до 30 % от оперативните разходи, бърз и лесен монтаж чрез предварително оборудвано външно котелно, което спестява нуждата от пространство за техническо помещение вътре в сградата. Освен това е изключително лесно за инсталация, управление и предлага максимална гъвкавост по отношение на изискванията за пространство. 
 

Защо да инсталирате свободно стоящо мобилно котелно?

Уникалността на това мобилно котелно е в това, че съдържа всички необходими елементи за производството на топлинна енергия и всичко това се намира в иновативен и с компактен дизайн контейнер. Това позволява, източникът на топлина да бъде поставен на идеалното място, без да се притеснявате, че неблагоприятните метрологични условия като дъжд или сняг могат да повлияят на работата или да причинят неизправност. Свободно стоящата топлоцентрала Cabin Slim може да бъде поставен на открито, в непосредствена близост до сградата, терасата на обекта или дори и на покрива, като по този начин спестявате най-ценното - вътрешното пространство. Изберете най-ефективната система за отопление на големи сгради, търговски и индустриални обекти с високоефективен кондензен газов котел. 

hoval--cabinslim-ultragas-double.png

Какъв е опитът на клиентите със системата Cabin Slim?

Понякога специфичната дейност и оборуднане производствените сгради ограничават възможността за отделяне на необходимото вътрешно пространство за техническо помещение, дори още на проектно ниво. За това в тези случаи проектантите разчитат на алтернативни решение като външно котелно от типа CabinSlim. Един добър пример за това е сградата на ОМ Салери в гр. Враца, където два котела UltraGas 600D с обща мощност 600 kW бяха разположение в компактно външно котелно долепено до сградата на завода. 


Реализациите на това решение са много. В световен мащаб най-много изпълнение обекти с CabinSlim от Hoval има в Италия и Хърватска. В България решението се предлага от скоро, но се радва на изключителен успех в лицето на производствената сграна на ОМ Салери в гр. Враца. 

om-saleri-with-cabinslim-from-hoval---top-view.jpg
ОМ Салери, гр. Враца, поглед отгоре

Какви са основните причини за избор на външно котелно?

om-saleri-with-cabinslim-from-hoval---side-view-2.jpg

Cabin Clim е добро решение, което се препоръчва от професионалистите в областта на ОВК проектирането. То е лесно за проектиране и монтаж, и е гъвкаво от гледна точка на бъдещи промени. Външните котелни CabinSlim са предварително оборудвани с всички съоръжения, тръбни връзки, фитинги и автоматики, коминна система. 

Интегрираните в CabinSlim котли са с изключително висока ефективност от 97,9% и голяма модулация на мощността, което позволява икономичната им работа независимо от сезона и натовареността на инсталацията. Допълнителна икономичя се получава и чрез интергиране на онлайн модулкъм контролера TopTronic® E , чрез който се следи прогнозата за времето 3 дни напред и благодарение на тази информация котлите постепенно намаляват или увеличават мощността си, за да постигнат необходимата мощност за конкретния момент плавно и без излишна загуба на енергия. 

Дистанционното управление на системата лесно проследява консумацията на енергия и работата на инсталираното оборудване, освен това разнообразието от възможности за монтажа на системата извън и близо до сградата, прави CabinSlim отличен избор. 

chaufferie-pr--fabriqu--e-hoval-slim-ac---avec-chaudi--re-ultragas---vue-de-face.jpg

Невероятнатгъвкавост, мултифункционолност, лесна инсталация и контрол, и всичко това от един доставчик, отличава CabinSlim от всички други системи. Свържете се с нашите експерти още днес, за да получите оферта и помощ в проектирането! 

автор