Соларен калкулатор - лесен за използване и напълно безплатен

Възобновяемата енергия на слънцето Ви спестява пари и осигурява по-добро бъдеще.

Ако искате да оптимизирате енергийната ефективност на планираната система за отопление, имате няколко възможности. Една от възможностите е използването на слънчева енергия. Ефективността на слънчевата система зависи от няколко фактора, например от метеорологичното време, климатични условия, ъгълът на наклон на покрива, броят и ефективността на инсталираните соларни панели. Всеки от тези параметри може да повлияе на ефективното използване на слънчевата енергия и потенциала за икономия Вашата система.

Изчислете соларния потенциал за Вашите големи проекти още сега - лесно и бързо. Вижте резултатите и изпробвайте различни варианти, за да намерите най-подходящото решение за Вас.

Необходима Ви е симулация за 70 колектора на Вашия обект? Или изчисление за дневното потребление на топла вода за индустриална или жилищна сграда?

Можете да направите това бързо и лесно с нашия соларен калкулатор. Възползвайте се от лесните изчисления за малки и големи соларни системи за подгряване на битова гореща вода, както за производствени, така и за  жилищн сгради.

Местоположението е един от най-важните фактори в изчисляването на ефективността на слънчевата енергия. Можете да използвате този параметър, за да приложите слънчевата радиация, която системата ще получи. Нашият калкулатор използва геолокации за изчисление на разстоянието между колекторите.

screenshot1--video-tutorial.png

Информацията от най-близките метеорологични станции в региона също може да помогне за изчисляване на количеството добита слънчева енергия. С тази информация можете да бъдете сигурни за месечния принос на слънчевата енергия за затоплянето на битова гореща вода.

Вижте всички данни в един доклад

screenshot2--video-tutorial.png
Необходимо Ви е да знаете годишната консумация на топла вода, включително препоръчителната площ на слънчевите колектори? Какъв е идеалният обем водосъдържатели, подходящи за Вашия проект? От нашия доклад може да получите:
  • потребната енергия за затопляне на битова гореща вода
  • обща площ на слънчевите колектори, включително препоръчителен тип колектори
  • добив от колекторно поле
  • максимални спестявания на газ
  • максимално намаляване емисиите CO2
Слънцето е най-важния елемент от бъдещото енергийно снабдяване. Соларната инсталация може да Ви помогне да постигнете годишно слънчево усвояване между  60-80%  за затопляне на гореща вода. Открийте как това е възможно с най-ефективните и най-тънки солари в света.

Европейски стандарт с един клик

Соларният калкулатор Ви помага, когато използвате Европейския стандарт EN 15316-4-3: 2008, засягащ отоплителните системи в сградите. Нашият метод за изчисляване на енергийните потребности за затопляне на БГВ дава надеждни резултати за изискванията за топла вода. Разберете какъв е оптималния размер на колекторното поле, което трябва да приложите, без да преозармерявате проектите си!

Регистрирайте се и получете резултатите си тук


Както слънчевата светлина е безплатна и напълно освободена от вредни CO2 емисии, така и нашия соларен калкулатор е безплатен и свободно достъпен по всяко време онлайн.

Можете да го използвате за всички проекти. Всеки проект може лесно да запазите в архив и винаги може да се върнете и да коригирате параметрите, ако има нужда. Направете Вашата регистрация, започнете да спестявате пари и допринесете за опазването на околната среда.

screenshot3--video-tutorial.png

Лесен и напълно безплатен Соларнен калкулатор за изчисляване потреблението на битовата гореща вода. 


Изчислете сега!