Hoval UltraGas® 2 кондензен газов котел

Новият бенчмарк в средния и големия сегмент.

Оборудвани с модерна кондензна технология, газовите котли са един от най-ефективните отоплителни системи. UltraGas® 2 е последното поколение газови кондензационни котли на Hoval, подходящи за отопление и производство на топла вода. Котелите се предлагат с мощности от 125 kW до 1550 kW и като сдвоени котли с мощности от 250 kW до 3100 kW. Базиран на първото поколение кондензационни котли (UltraGas®), което е доказано и тествано повече от 20 години, наследникът с патентования топлообменник Hoval TurboFer® впечатлява с по-високата си ефективност, бъдеща сигурност и компактен размер. Разбира се, газовият котел вече е подготвен за текущата промяна в енергийните източници от газ към биометан. Това го прави новият бенчмарк за нови и реновирани проекти като жилищни сгради, малки и големи търговски и промишлени сгради.

Рентабилен

wirtschaftlich_v1-sq.png

С новия, патентован топлообменник Hoval TurboFer®, топлопредаването на котела е значително увеличено. В комбинация с други функции на UltraGas®, това намалява първоначалната инвестиция и текущите оперативни разходи.

Сигурна инвестиция

sicherheit_v3-sq.png

Подобно на всички продукти на Hoval, котелът UltraGas®2 е създаден за изключителна издържливост и с възможност за лесно включване на устойчиви енергийни източници и интегриране на регенеративни газове, котелът е напълно готов за бъдещето.

Компактен

kompakt_v1-sq.png

Олекотената конструкция на топлообменника TurboFer® и липсата на циркулационна помпа или хидравличен разделител осигуряват една трета по-малко от заеманото пространство. Това означава, че котелът (до 450 kW) влиза през всяка стандартна врата.

Курс към новата устойчива бъдеща технология.

turbofer_1903_h5181_hg.jpg

Новият топлообменник Hoval TurboFer® : Патентован компонент в ядрото за по-голяма ефективност.

Топлообменникът Hoval TurboFer® е новият, патентован компонент в ядрото на котела. Уникалният му дизайн и специалната инжекционна технология генерират турбуленция от страната на димните газове, увеличавайки преноса на топлина и ефективността. Тази технология генерира икономия на енергия до 20% в сравнение с конвенционалните газови котли.  


platzsparend-low.jpg

Толкова мощен и въпреки това толкова малък по размер. 

Конструкцията на стоящият котел UltraGas® 2 е с вертикално разположен топлообменник TurboFer®, а това намалява необходимото пространство до минимум. При модели с мощност от 125 kW до 450 kW транспортната ширина е достатъчно малка, за да може лесно котелът да премине през стандартна 80-сантиметрова врата. Газовите котли с мощност от 530 kW до 1550 kW също се нуждаят от малко пространство за инсталиране; обикновено то е по-малко от половината пространство, което други газови кондензационни уреди в този диапазон на мощност биха заели.ug2-w--rmepumpe_ultragas_systeml--sung_landingpage.jpg

Зелени хибридни системи: Умната комбинация, която спестява пари.

UltraGas® 2 също се откроява благодарение на своята гъвкавост: той може лесно да се комбинира с всякакъв вид топлинен източник и соларна енергийна система. Независимо дали работи заедно с термопомпа или пелетен котел, стандартизираният контролер TopTronic® E е основата за перфектна интеграция. Той гарантира, че всички компоненти в системата работят заедно по-ефективно, отколкото отделните модули самиВиж фигура: UltraGas® 2 + термопомпа Belaria® dual AR
+ топлообменна станция TransTherm® aqua LS
at_marchtrenk_hotel-fischer_2018_067_ah6a4566.jpg

Хиляди доволни клиенти не грешат 

Подобно на своя предшественик, който се е доказал хиляди пъти, UltraGas® 2 също разчита на типичното за Hoval дълголетие. Това обещание е подкрепено от удължената гаранция на корпуса на котела. Оборудван с технология, готова за бъдещето, UltraGas® 2 е проектиран за максимално улеснен монтаж и пускане в експлоатация. Нещо повече, компактните му размери правят този газов котел идеалния избор не само за новопостроени сгради, но и за реновации - както показват и нашите референции.

 

HOBG_UltraGas 2_landing