Газови кондензни котли с близо 30 годишна история на безкомпромисно качество с патентовани технологии - UltraGas® от Hoval.

Кондензен газов котел UltraGas от Hoval - добра инвестиция за качествено и надеждно отопление с дълъг живот

Кондензният газов котел UltraGas® е впечатляващ.

газови-котли-UltraGas-са-предпочитан-избор

Когато за първи път видите котел UltraGas® наистина ще бъдете впечатлени от пръв поглед с неговия дизайн, усет за високо качество, голяма мощ в малко пространство и разбира се красивият червен цвят.

Hoval започва производството на газовите котли с кондензна технология още в началото на 90-те години и през всички тези години поколенията UltraGas® се доказаха като изключително предпочитан избор в цял свят.

Качество без компромис идващо от полите на Алпите - от Вадуц, столицата на Лихтенщайн, където се намира заводът на Hoval.

В сърцето на котела UltraGas®...

високоефективен-топлообменник-от-неръждаема-стомана-TurboFer-в-сърцето-на-газовия-котел-UltraGas-2
..невидимо от пръв поглед, но едно от най-важните неща, е патентованият топлообменник TurboFer®. Благодарение на уникалният му дизайн и специалната инжекционна технология се генерира турбуленция от страната на димните газове, а това увеличава преноса на топлина и ефективността. Тази технология генерира икономия на енергия до 20% в сравнение с конвенционалните газови котли. 

Вертикалният му дизайн го прави различен от другите топлообменници. Той не само поддържа температурна стратификация на водата за отопление, спомагаща за допълнително повишаване на ефективността, но и вертикалната конструкция позволява постигането на компактни размери и заемане на много малко подово пространство.

Изработен от неръждаема стомата от страна на водата, той осигурява дълъг и безпроблемен екслоатационен живот на отоплителната инсталация.
компактен-кондензен-котел-Hoval-UltraGas-заема-изключително-малко-място-в-техническото-помещение

Голяма мощност в малко пространство
Вертикалната конструкция на UltraGas® 2 намалява необходимото пространство и котелът се нуждае от по-малко от половината подово пространство, което се изисква от обикновените газови котли в този работен диапазон.

Например: мощност от 1,1 MW се нуждае само от 3 м² пространство! Не е ли изключително?

С котел UltraGas® 2 ще имате нужда от по-малка площ за техническо помещение, а това освобождава повече площ за производство, логистика или други бизнес цели.

идеален-дори-за-реновации-на-котелни-помещения-UltraGas-с-мощност-до-450-kW-лесно-преминава-през-врати

Газовият кондензационен котел UltraGas® 2 е изключително подходящ и за пространства с труден достъп. 

Дори големите котли UltraGas® 2 с мощност 125 – 450 kW могат лесно да преминат през по-малка от стандартна врата (800 мм). Заедно с палето широчината на котела UltraGas® 2 е максимум 790 мм. 

Това е изключително голямо предимство при реновация на отоплителна инсталация в съществуващи сгради.Какво е твоето най-добро решение? Попитай Hoval  0700 20 755  


Предимства на кондензните газови котли Hoval UltraGas 2500x1500

Технически параметри, които правят UltraGas® може би един от най-ефективните газови кондензни котли

ефективност-чрез-стратификация-в-газов-кондензен-котел-UltraGas
Материал

неръждаема стомана

Отоплителна мощност 

15-1550 kW  (като единичен котел)
250kW до 3100 kW (като сдвоен котел) 

Мощност в каскада от котли 

до 12,4 MW в каскада от 8 котела
без ограничение в броя каскади

Ефективност


комбинирана ефективност до 109.0 %
чрез патентова технология и високоефективна кондензация
Вграден воден обем

ДА
икономична работа на горелката с по-малко старт/стоп

Разделни ниско- и вискотемпературно връщане  ДА
увеличава ефективността с допълнителни + 7%

Температура на димните газове на изхода на котела  40 оС 

Горелка 

Вградена в котела, с предварително смесване и технология Ultraclean®
газови-котли-Hoval-UltraGas-са-готови-за-работа-с-водород-Н2

Готов за бъдещия газов преход
Вече съществуват алтернативни горива, които постепенно заменят природния газ. Някои от тях дори са възобновяеми енергийни източници. Hoval UltraGas® 2 предлага сигурност за бъдещето, защото може да работи както с природен газ, така и с алтернативни горива:

■ Водород H2 (до 20% добавка към природен газ)
■ Биометан
■ Пропан

Хибридни системи с термопомпи за по-голям дял възобновяема енергия

хибридна-система-с-термопомпа-въздух-вода-и-газов-кондензен-котел-UltraGas-2

С поглед към бъдещото използване на повече зелена енергия, хибридните системи с газов котел и термопомпа стават все по-предпочитан избор. UltraGas® 2 се откроява със своята гъвкавост. Той може лесно да се комбинира с друг топлинен източник от Hoval, например термопомпа въздух-вода Belaria® fit или соларна система UltraSol®. Общата интелигентна контролна система TopTronic® E гарантира, че всичко взаимодейства като часовников механизъм, което води до по-ефективни резултати.

Термопомпата въздух-вода покрива нуждите за отопление през по-голямата част на преходните сезони есен, пролет и по-топли зимни дни, докато газовият котел осигурява пиковото потребление в студените дни. Двувалентните хибридни системи с Belaria® fit и UltraGas® 2 могат да доставят до 4 MW икономична и ефективна енергия. Добавянето на фотоволтаични колектори към системата, дава най-доброто решение за зелена енергия и спествянания.

онлайн-контрол-и-мониторинг-чрез-Hoval-connect-за-отоплителни-инсталации-с-газов-котел-Hoval-UltraGas
Благодарение на интелигентната система за управление TopTronic® E, цялото оборудване работи в синхрон и се управлява от едно място. В допълнение TopTronic® E следи прогнозата за времето 3 дни напред и има пълен достъп, анализ и дистанционно обслужване чрез онлайн модул.

Чрез приложението Hoval connect всичко е на една ръка разстояние от мобилно устройство или компютър.

Къде намира приложение кондензния газов котел UltraGas

приложение-на-кондензен-газов-котел-UltraGas-в-индустриални-и-търговски-сгради,-училища,-спортни-зали,-хипермаркети
Газовите котли с високоефективна технология са предпочитани във всички проекти, в които се търси икономично решение с ниските енергийни разходи на газ и ток. 

UltraGas® лесно се адаптира към всеки проект, не само поради високите си технически предимства, но и с атрактивния дизайн. Лесно се намира място за мощен котел, с малка стъпка в техническото помещение.

Отоплителните инсталации с кондензен газов котел UltraGas® ще осигурят ниски режийни разходи за отопление и топла вода в производствени и логистични сгради, търговски и спортни центрове, административни сгради, хотели, жилищни блокове и комплекси, хипермаркети, изложбени зали, самолетни хангари, работилници, болници, училища, оранжерии и още много други.

Голяма каскадна мощ за отоплителните системи

голяма-отоплителна-мощност-от-кондензни-газови-котли-Hoval-UltraGas

Независимо дали говорим за търговски център или електроцентрала, те винаги изискват усъвършенствана и надеждна отоплителна технология, за да работят безпроблемно, рентабилно и по екологичен начин. UltraGas® 2 е изпитан доставчик на топлина и в този мегаватов диапазон. Благодарение на контролната система TopTronic® E могат да се свържат до 8 котела в каскада и да се управляват централизирано, което означава, че могат да се създадат каскади до 12,4 MW.

Ниските нива на потребление на газ и енергия водят до ниски енергийни разходи, и така котелът се изплаща за нула време.

Ако свържем контролната система TopTronic® E с интернет чрез HovalConnect, ще осигурим отдалечен достъп от всяко място. Софтуера HovalSupervisor е идеален
избор за следене и контрол на много системи едновременно и поотделно, чрез
сигурността на криптираните данни.

Кога се изплаща инвестицията в кондензен газов котел UltraGas® ?

намаляване-на-разходи-на-енегрия-с-ефективните-газови-котли-UltraGas-за-вашата-отоплителна-инсталация от Hoval

Освен всички вече познати предимства за ефективност и качествени материали за инвеститорите в индустриалния сегмент е важно още едно: Бързата възвръщаемост на инвестицията (ROI).

Нека ви покажем един пример за реновация, при която система с 1500 kW мощност се изплаща за 1 до 2,8 години. 

Реновацията включва смяна на старо отопление с нискотемпературен (некондензен) газов котел и инсталиране на нов кондензен газов котел Hoval UltraGas® 2. Инвестицията в подмяната на цялата система заедно с котела е около 78 000 €

Преди реновацията: годишно потребление на газ е 232 000 m³ = 302 250 €
След реновацията с UltraGas® 2: Потреблението на газ намалява с 10 - 25%
Годишни спестявания от сметки за газ: 30 225 75 563 €

Възвръщаемост на инвестицията (ROI) е 1 до 2.8 години

Данните за разходите се основават на средна цена на газа от 1,30 €/m³ и 1500 работни часа на година. Ако имате интерес за калкулация на вашия проект, свържете се с консултант на Hoval.

Hoval е добър партньор по време на проектиране и монтаж.

подпкрепа от Hoval по време на планиране и изпълнение
Можете да разчитате на подкрепа на всяка една стъпка от началната идея, през проектирането и изпълнението на отоплителната система. Инженерният екип ще предостави всяка техническа информация и ще съдейства на проектантите да изготвят проекта по начин, който да гарантира най-добра ефективност, ниски разходи на енергия с подбор на най-добрата комбинация от продукти в най-подходящото за вашия проект системно решение. 

Освен газовите котли UltraGas® в продуктовата гама на Hoval има термопомпи въздух-вода и вода-вода, соларни колектори, топлообменни станции, буфери и бойлери, покривни децентрализирани климатични апарати и много други, които позволяват гъвкави системни решения за всеки тип сграда.

Изборът на котел от Hoval за бъдещата ви отоплителна инсталация е не само избор на висококачествен продукт, но и избор на партньор в лицето на експертния екип на Hoval.

Кондензният котел UltraGas® 2 спечели наградата за най-добър продукт за отопление на търговски и индустриални сгради.

газов-котел-UltraGas-спечели-награда-за-най-добър-котел-за-индустриални-сгради

През изминалата година се проведоха наградите Heating & Ventilating Review (HVR) 2022. Събитието се състоя в хотел Chelsea Harbour, в Лондон. Престижните трофеи, известни като "Пламъчета", са силно желани от всички в бранша, но само някои от тях успяха да се докоснат до тях.

Кондензният котел UltraGas® 2 спечели наградата за най-добър продукт за отопление на търговски и индустриални сгради.

Новото поколение котли UltraGas® 2 се отличава с редица иновации и патенти в кондензиращата технология, конструкцията и функционалността, които допринасят за най-високата ефективност и ниски разходи за отопление.

Гаранционен и извънгаранционен сервиз

гаранционен-и-извънгаранционен-сервиз-за-газови-кондензни-котли-Hoval-UltraGas
Hoval осигурява производстена гаранция, която може да бъде удължена и съобразена с всеки един проект.

Hoval разполага със собствен сервизен екип, както и изградена мрежа от обучени и сертифицирани външни сервизни екипи, чрез които се покрива територията на цяла България.

Гаранция директно от производителя.

UltraGas® - новият бенчмарк в кондензната газова технология.