UltraSol® 2 термосоларни колектори
4 хидравлични връзки

за максимална гъвкавост.

Висока ефективност благодарение на патентования метод WLT®

(технология на топлопроводимост).

Хомогенна повърхност на колектора чрез патентования метод WLT®

(технология на топлопроводимост).

Соларно предпазно стъкло с антирефлекторно покритие

за оптимална ефективност.

Топлоизолация, изработена от минерална вата.
Медна серпентина по цялата площ

за равномерно топропредаване.

UltraSol® 2 термосоларни колектори

Високопроизводителен плосък колектор за използване на слънчевата енергия за затопляне на битова гореща вода. Вертикален или хоризонтален дизайн, с площ ~ 2.5 m2.

Обхват на приложение:
монтаж върху или в керемиден покрив, плосък покрив или фасада - за нови сгради и реновации.

KeyMark Certificate 


Защо да изберем слънчевата енергия?

Соларната система използва безплатната слънчева енергия за затопляне на битова гореща вода, а понякога и за подпомагане на отоплението на сградата, което е отлична причина да изберете икономична и екологична система като тази. Соларният колектор Hoval UltraSol® 2 е изключително гъвкаво решение.

Чрез топлообменник от медна тръба, всеки колектор UltraSol® 2 има четири извода. Двете версии - вертикална или хоризонтална - ви позволяват да проектирате колекторното поле според вашите изисквания. Вграден в наклонен покрив, повдигнат или монтиран на плосък покрив: хидравличната интеграция на колекторите може да бъде съобразена с всяка ситуация. Готовите комплекти стойки и хидравлични връзки осигуряват спокойствие, когато става въпрос за планиране и инсталиране.

Качественото производство гарантира дълготрайност.
Мощна система за максимални слънчеви добиви.
Възможност за подпомагане на отоплението.
Четири извода за гъвкава инсталация.

Първокласен продукт и система

Първокласните материали и изработка гарантират дълъг експлоатационен живот и високо качество. Използвайки метода на притискане, алуминиевите профили прилепват в плътна рамка. Това означава, че няма допълнителен материал, няма заваряване или запояване и е много по-устойчива на корозия - нещо, което се осигурява и чрез метода WLT®, който свързва алуминиевия абсорбер към медната тръба на топлообменника. Колекторите са свързани помежду си с висококачествени хидравлични връзки.

В патентования метод WLT® специална топлопроводима пластина свързва абсорбера с топлообменника, използвайки цялата му повърхност - не само в изолирани точки. Топлообменът е оптимизиран, а слънчевата топлина се предава по-ефективно и равномерно. По този начин UltraSol® 2 постига максимални слънчеви добиви през годината. UltraSol® 2 е изключително тънък и елегентен - с ниската си височина на рамката от 65 мм, той се съчетава идеално с покрива. Благодарение WLT®, абсорберът е гладък като огледало и завършва перфектно привлекателния външен вид на колектора.

Усъвършенствана контролна система

UltraSol® 2 от Hoval е идеалното екологично допълнение към отоплителна система. Тя ви позволява да използвате безплатна слънчева енергия, за да спестите от разходи за топла вода. Ако отоплителната система също е от Hoval, общата интелигентна контролна система TopTronic® E гарантира, че всички компоненти работят заедно ефективно и енергията се използва по възможно най-добрия начин.