Удължете живота на Вашата отоплителна система чрез регулярно сервизно обслужване.

◄ Обратно към статиите
Зимата е към своя край, дните стават по-дълги и по-топли, а Вашето отопление работи все по-малко - сега е идеалното време за обслужване. Редовното сервизно обслужване намалява консумацията на енергия и гарантира, че отоплението ще Ви поддържа приятно и топло следващата зима без проблеми

През зимните месеци отоплението Ви работи на маскимални мощности почти постоянно, а това може да доведе до натрупване на замъсявания в инсталацията, което от своя страна намалява ефективността на Вашата система. Дори леките отлагания и неточните настройки могат да повлияят неблагоприятно на работата и да увеличат консумацията на енергия, което от своя страна води до ненужни разходи. Ето защо трябва да помислите за сервизно обслужване, когато настъпи пролетта.

Не бихте се замислили, ако трябва да оставяте колата си регулярно в сервиз за пълно обслужване, нали?

За съжаление не е така, когато става въпрос за отоплителната система. Тя често се пренебрегва и нейната грижа се оставя на съдбата.  В продължение на много работни часове, подобно на автомобила, отоплителната система ще бъде подложена на износване, отлагания и промени в настройките. И също както автомобила редовното обслужване на системата е изключително важно.

Необходимо е поне веднъж или два пъти годишно (в края и началото на сезона) специалист да направи оглед на отоплителната система и да оцени състоянието й. Така възможните проблеми или неизправности своевременно ще бъдат отстранени, е при невъзможност за това – ще препоръча подмяна или обновяване на системата. Ако правите това регулярно, ще предотвратите високите разходи, които може би не сте включили в бюджета си, а и бихте желали да избегнете.

Редовното обслужване на системата означава, че гарантирано отоплението Ви ще работи надеждно, когато времето отново стане студено. Освен това така се увеличава и живота на котлите. Това означава, че системата ще запази стойността си и Вашата инвестиция ще продължи да се изплаща през няколко години.

Регулярен сервиз: Какво включва?

Специалист на Hoval посещава Вашата къща, производствено предприятие или друг обект, за да провери състоянието на отоплителната система и да извърши необходимите проверки като. Не зависимо дали става въпрос за котел, термопомпа, солари или покривни климатични апарати, сервизното обслужване на всяка една система е изключително важно. 

• Проверка на оборудването за безопасност и експлоатация като предпазен клапан, манометър, термометър, сифон и контрол на налягането.

• Почистване на замърсяване, филтри, решетки, дренажи и др.

Обезвъздушаване на системата и добавяне на вода, ако е необходимо.

• Провеждане на визуална проверка.

• Извършване на проверка за правилната работа на сензори, термометри, работни часове, брой пускове / стопове и т.н.

• Осигуряване на готовност на отоплителната система за следващия отоплителен сезон.

Сервизен договор

С договор за сервизно обслужване от Hoval Вие се възползвате от всички предимства на редовно обслужваната отоплителна система. 

Редовното сервизно обслужване на съоръженията за отопление, вентилация и климатизация, удължава техния живот и гаранция.

автор
Stanimira Dimitrova