Евтиното излиза скъпо

◄ Обратно към статиите

Често се случва да избираме, когато купуваме според най-ниската цена. Дали този подход е разумен, когато избираме вариант и продукт за отопление?

Как да решим дали да купим по-качественото, енергоефективно, щадящо природата, но по-скъпо решение за отопление или да заложим на най-евтиния вариант, а след време ще му мислим.

В следващите редове може да прочетете отговора на един от водещите производители на високоефективни и енергоспестяващи отоплителни системи в Европа и света – Hoval.

Нека да разгледаме следното сравнение:

ultragas-comparison.jpg

Видно е, че дори и да инвестираме в два пъти по-скъп котел, поради по-ниската му консумация на газ след около две години,  разликата в първоначалната инвестиция се изравнява.

От тук нататък всяка година до края на проектния живот на котела спестяваме добра сума пари (над 200 хил.лв), които може да инвестираме в бизнеса или свободното си време. Освен това, по-ниската консумация на газ води до намалени вредни емисии, а и котелът заема по-малко място има по-дълъг живот и по-лесно обслужване. Ако вземем предвид и покачващите се постоянно цени на газта, то отговора  е само един: по-скъпата инвестиция ще ни спести повече пари и ще щади околната среда, в която ще трябва да живеят и децата ни.

Мисията на Hoval е да разпространява отговорност за енергията и околната среда, посредством продуктите и решенията, които създава. Нашият дългогодишен опит (повече от 80) години и многобройните иновации, внедрени през годините, доведоха до поизводството на този изключително ефективен и дълговечен продукт – кондензен газов котел UltraGas® с патентован топлообменник aluFer® от неръждаема стомана и алуминий и с номинална мощности от 15-2000 kW.

Ако Ви е интересно, тук може да видите полезни видео материали:

Принцип и начин на работа, вижте видео тук >>

Чисто, ефективно и икономично отопление с газова кондензна технология, вижте видео тук>>

Има ли нещо общо между газовите котли и спортните коли? В Hoval – Да. Вижте видео  тук>>

Ако статията е предизвикала интерес у Вас и смятате, че е интересна, моля споделете я.
автор
Stanimira Dimitrova