Как технологиите променят отоплението и въздействат върху околната среда ?

◄ Обратно към статиите

Съществуващото отопление на сградите, техния контрол и управление, стойността на разхода на гориво и други свързани аспекти са претърпели сериозни промени. Тези промени носят много предимства на крайния клиент и на неговия портфейл, на инсталаторските фирми като правят монтажа и наблюдението по-лесно за тях. Както и имат положително въздействие върху околната среда чрез намаляване на емисиите на CO2.
Универсалният достъп до интернет и най-новите технологии са напълно капитализирани в най-новото поколение устройства от Hoval - швейцарският производител на отоплителни и вентилационни системи. Независимо от това дали ние използваме термопомпи, соларна система или подгряване на вода, всяко устройство се управлява от един и същ интуитивен контролер свързан с използването на елегантно табло с тъч дисплей или смартфон.

Просто брилянтно лесно

За да се обясни простотата на  Новото поколение трябва да се сравни с Lego частици - котли, термопомпи, соларни системи и системи за подгряване на вода, могат да бъдат комбинирани една с друга, така че те  да бъдат контролирани от един панел. Благодарение на тази модулна концепция, адаптации и разширения е възможно по всяко време, включително и връзка със съществуващите контролни системи в сградите. Забравете за няколко контролера, работещи отделно - сега всички устройства  работят за една конкретна цел - да бъде възможно най-икономично и екологично.

Мъдро и икономично

Колко пъти Ви се е случвало да оставите Вашето отопление да работи на пълна мощност докато сте на почивка или просто на работа?  С новото поколение може да забравите за настройката на термостата, то ще го направи вместо Вас, съобразено с Вашето ежедневие. Благодарение на тази функция, с всяка следваща година ще реализирате икономии. Таблото за контрол и екрана на панела  Ви предоставят постоянна информация и извършва анализи за разхода на гориво. Така,че ще имате представа колко енергийно ефективни сте.

Винаги надеждно

Новото поколение контролна система предварително сигнализира, когато има нужда от поддръжка и това е видимо на всички възможни устройства, включително и Вашият смартфон. Също така сервизните техници за автоматично уведомени. Това позволява неизправностите да бъдат индентифицирани от рано и поддръжката да се планира по-добре.Малки грешки могат да бъдат поправени директно от компютър.

Най-накрая и екологично

Новото поколение продукти е най-енергийно ефективно за своя клас. С функцията, с която се адаптира към прогнозата за времето и  ежедневието на потребителите, всички устройства намаляват разхода за гориво и по този начин намаляват емисиите на CO2. И така ние оставаме верни на мисията си: Отговорност към енергията и околната среда.

автор
Martin Köb
Product Manager SRS