Приятна атмосфера за лекарския кабинет - чист въздух и приятна температура

◄ Обратно към статиите

За лекарските кабинети добрият въздух и приятната температура са задължителни.

Кабинетът на д-р Михайлов е добър пример за това. Той е избрал комфортна вентилация Hoval HomeVent Comfort FR (600) и термопомпата Hoval Belaria SRM (16).

Той мислеше за всичко, когато планира новия си кабинет, за разположение на помещенията, функционалността, светлина и цветове, за специалните стаи за физиотерапия, лаборатория и процедури, както и за комфорта на своите пациенти – една приятна атмосфера с добро качество на въздуха, без шум, без прах, без усет за течение, без неприятните набези на насекомите.

Вентилацията, която осигурява комфорт

myhoval2

Идеята за аптека заедно с отделните кабинети е една добра идея, особено в зоната за приемане и изчакване на пациентите.  Зона, в която се събират много хора и доброто качество на въздуха е важен за комфорта на чакащите. За това се грижи вентилацията Hoval HomeVent Comfort FR (600), чрез която се постига приятен вътрешен климат. Тя работи постоянно 24/7, оползотворява топлината и влажността на въздуха, помага за реализиране на икономии до 20-30% за отопление и климатизация и в същото време самата тя, харчи едва колкото една ел. крушка – 60W. 

Спокойствие на пациентите

Подаването на въздух е основно в чакалнята, а засмукването е от помещенията за третиране и лаборатории и където се очаква въздухът да бъде застоял и неприятен.

Самият апарат е поставен така, че да не пречи на потока от хора. Със своите компактни размери той може да се вгради в окачения таван или дори в декоративен гардероб във фоайето. Добрата аерация премахва неприятните миризми, застоял въздух или дори силни парфюми, а освен това хората податливи на поленови алергии са спокойни, тъй въздухът е филтриран и дразнителите остават отвън.

Две перфектно допълващи се системи

myhoval3
Термопомпата въздух/вода Hoval Belaria SRM (16) допълва Комфортната вентилация оптимално. Въздушната термопомпа сплит дизайн използва енергия от възобновяемия източник - въздух и заедно с възстановяването на топлината и влагата от комфортната вентилация HomeVent, постигат икономии в експлоатациите, но  и ценен принос за опазване на климата.За д-р Михайлов, спокойните лица на своите пациенти и комфортната работа на екипа му е от огромно значение. За това той избра Hoval за партньор за постигане на една перфектна инсталация: Комфортна вентилация Hoval HomeVent Comfort FR (600) и въздух/вода термопомпа Hoval Belaria SRM (16) за цялостна екологично съобразна система, която също пести Вашите разходи.


Ако и вие имате подобен проект, или искате да научите повече за системите, свържете се сега с експерт на Hoval и вземете безплатна консултация.

Свържи с нас >>
автор
Stanimira Dimitrova