Реновираната зала Фестивална, днес с името Асикс Арена, с реновирана климатична и вентилационна система чрез покривни апарати Hoval TopVent

◄ Обратно към статиите
Спортна зала Фестивална, днес Асикс Арена, е построена през 1968 г и е единстваната функционираща зала в България, където могат да се провеждат състезания по лека атлетика. След реновацията през изминалата година, тя придоби нов облик и осигурява нов начин на комфорт за спортуващи и гости.

Залата, която всички помним

Спортна зала Фестивална днес Асикс Арена с покривни апарати Hoval TopVent за отопление, охлаждане и вентилация
Залата построена през далечната 1968 година и е с мултифункционално предназначение, освен тренировъчна зала и зала за състезания по лека атлетика, тя е също и добра арена за зимни спортове, художествена гимнастика, танци, бойни изкуства, баскетбол, тенис, както и различни видове семинари, конференции и търговски изложения, както и концерти и други културни дейности. През 1977 година зала Фестивална беше домакин на лятната универсиада, а в днешно време е единствената функционираща зала за провеждане на състезания по лека атлетика.

Реновацията

Спортна зала Фестивална днес Асикс Арена с покривни апарати Hoval TopVent за отопление, охлаждане и вентилация

Залата разполага 9000 m2. покрита разгъната площ, от които близо 6000 m2 са в основната зала, разполагаща с 2270 седящи места. Тук през годините са били и световно известни гости като Deep Purple,  международното автомобилно изложение Top Gear и спортни състезания по баскетбол Harlem Globetrotters.
Днес  залата предлага ново ниво на комфорт на своите гости. След обновяването на залата, освен архитектурните и интериорни промени, бяха направени и промени в климатичната и вентилационна инсталации. За постигане на най-добър микроклимат, равномерно разпределение на температурата по площ и височина бяха заложени покривни климатични вентилационни апарати Hoval TopVent.
Само 6 апарата бяха достатъчни за климатизиране на площ от 6000 m2 и светла височина около 16 метра. 4 от апаратите са модел TopVent MK 9/С и работят в режим отопление, охлажданеи подаване на пресен въздух, а другите 2 апарата са модел TopVent DKV 9/С и работят в режим отопление, охлаждане и рециркулация.

 

 

Патентована технология

Спортна зала Фестивална днес Асикс Арена с покривни апарати Hoval TopVent за отопление, охлаждане и вентилация
Благодарение на патентованата си система за разпределение на въздуха AirInjector® покривните апарати TopVent разпределят равномерно въздуха и осигуряват плавно затопляне и охлаждане в зоната на спортуващи и публика, без усет за течение и без мъртви неклиматизирани зони. Топлият въздух вече не се задържа в подпокривното пространство и вече не се губи ценна енергия поради топлинни джобове. Температурната стратификация вече е само впечатляващите 1-2 оС между зоната на спортуващите и подпокривното пространство.

Резултатът

Спортна зала Фестивална днес Асикс Арена с покривни апарати Hoval TopVent за отопление, охлаждане и вентилация
В резултат на обновяването на спортната зала Фестивална, днес с името Асикс  Арена, отново бяха отворени възможности за големи спортни състезания, регулярни тренировки, концерти, събития, търговски изложения и други мероприятя, в приятна обстановка през всички сезони. Залата, която всички знаят и помнят, днес има нов облик, нов комфорт и е готова да посрещне всички любители на спорта.
Ако статията Ви е била интересна, чувствайте се свободно да я споделите с приятели.

Ако имате подобен проект и търсите добро решение за отопление, охлаждане и вентилация на големи еднообемни сгради каквито са и спортните зали, свържете се с нас и направете консултация с експерт на Hoval
автор
Stanimira Dimitrova