Как всичко тръгва от една простичка идея...

◄ Обратно към статиите

Началото на Hoval е гениално и семпло като на кино - с един мъж и една кухненска печка. Печката е многофункционалната, на която човек може хем да си сготви, хем да се топли. Превръщането ѝ в реалност постига по-голяма енергийна ефективност, благодарение на комбинираната система за готвене и топлене. Ентусиазиран от тази идея, Hoval разработва все по-съвременни котли, предназначени за различни енергийни източници. По-късно се създават и инсталации, предназначени за вентилация и охлаждане. Натрупаният богат опит води днес до решения с наистина интелигентни системи за приятен микроклимат.

history1.jpg

Началото е поставено през 1942 г., когато обикновената готварска печка се превръща в котел за централно отопление. Густав Оспелт патентова идеята си и в доклада си от проведените изпитания, EMPA (Организацията на заклетите експерти за изпитвания на материали и изследвания) потвърждава за първи път добрия КПД.

history2

През 1945 сред красивата природа и величествените Алпи във Вадуц, Лихтенщайн, е създадена официално марката „Hoval” от  Густав Оспелт.

Знаете ли от къде идва името Hoval?
H – от немски heizung  - отопление,
O – Оспелт – името на нейния основател,
V – Вадуц
А – Алпите
L – от немски luеftung вентилация.

Между 1946-1967 Hoval навлиза на пазара в Австрия, Германия, Италия, Англия. През 70-те-80-те години започва да произвежда Климатична техника. През 2001-2008 навлиза на пазара в цяла Европа, а през 2011 открива офис и в България. Днес в Hoval има общо около 1700 ентисуиазирани служители – едно голямо и задружно семейство.

history3

Основните заводи са разположени в Лихтенщайн, Австрия, Словакия и Великобритания, където се произвежда пълната гама продукти за отоплителна и климатична техника. Както се вижда от снимките, все красиви места сред невероятна природа.

Благодарение на качествените продукти, постоянното откриване и прилагане на иновативни методи на производство и повишаване ефективността на котли, климатични апарати и всички останали съоръжения, Hoval се налага на европейските и световни пазари като производител с гарантирано качествени и дълговечни продукти за отопление, вентилация, климатизация и битова гореща вода.

history5

През годините фирмата е спечелила доверието на много клиенти, но има и такива, с които не всеки може да се похвали. Не случайно Hoval е носител на Кралските препоръки на Нейно Величество Кралица Елизабет II, а именно поради факта, че винаги оптимизира използването на енергийни източници и спомага за опазване на световния климат.

Продуктите Hoval са подходящи не само за Бъкингамския дворец,  но успешно се ползват от футболни клубове, болници и  дори Кралските военновъздушни сили.

 

history6

Hoval успява да спечели дори и клиента, който най-много от всички, по призвание е внимателен към спестяването на енергия, изисква качество и надеждност на продуктите, уважава природата и околната среда: Ватикана.
Вижте видео как бяха монтирани котлите на Hoval тук >>   

Днес, вече с над 70-годишната история от създаването на марката HOVAL, компанията продължава да печели доверието на клиентите си. Като производител на пълната гама съоръжения за отопление, вентилация, климатизация и битова гореща вода, Hoval предлага цялостни системни решения за всеки тип сгради, които може да разгледате тук: системни решения >> 

Hoval има решение за  гарантиран комфорт и микроклимат  за всеки обект - независимо дали е производствена сграда, логистично хале, спортни и изложбени зали, търговски хипермаркети, болници, хотели, къщи или дори апартаменти. Всичко необходимо директно от производител.

Hoval остава верен на мотото си „Отговорност за енергията и околната среда“


Ако ви харесва тази статия, моля споделете я сега. 

автор
Stanimira Dimitrova