Високоефективни решения с възобновяема енергия. С новата термопомпа въздух-вода Belaria® fit.

◄ Обратно към статиите
Ефективни |  Модулни | Устойчиви 

Термопомпите въздух-вода Belaria® fit са предназначени за системи с високи мощности, които могат да бъдат моновалентни или хибридни системи с голям дял на възобновяема енергия.

Belaria® fit предлага едновременно ефективно отопление, охлаждане и производство на топла вода, и е подходяща за различни видове сгради като заводи и складове, хотели, търговски центрове, болници, офис сгради, жилищни блокове и много други приложения.

Системите с Belaria® fit са високоефективни:


■ Благодарение на модулиращата инверторна технология, тя непрекъснато регулира мощността си в много широк диапазон от 40 – 100%, така че винаги работи с оптимална ефективност.

■ Ребрата на изпарителя са защитени с хидрофилно покритие. Това гарантира постоянно висока ефективност и по-кратко време за размразяване.

■ Хладилният агент R32 има висок обемен хладилен капацитет. Това позволява висока ефективност – както в режим на отопление, така и в режим на охлаждане.
В допълнение, параметрите на R32 са идеални за нашата умерена климатична зона, което води до високи стойности на годишната ефективност за отопление и охлаждане (SCOP/SEER).

Belaria fit technical data

Belaria® fit използва устойчив и годен за бъдещето хладилен агент R32

GWP refrigenats R32 future BG

Хладилният агент R32 е в съответствие с разпоредбите на ЕС и предлага ориентирано към бъдещето решение с нисък отпечатък върху околната среда. Системите с Belaria® fit се считат за устойчиви поради тяхната висока ефективност.

Belaria® fit е идеална за модулни, каскадни и хибридни решения

Като самостоятелна термопомпа, Belaria® fit осигурява достатъчна мощност за средно големи сгради. При необходими по-големи мощности термопомпата се свързва в каскада:
До 16 термопомпи Belaria® fit могат да се комбинират гъвкаво, за да образуват лесно контролируема каскада. Това повишава надеждността на система и мощността може да бъде модулирана от малък до много голям диапазон в мегавати топлинна или охладителна енергия.

Хибридните системи, в които Belaria® fit е комбинирана с газов кондензационен котел, например UltraGas®2, предлагат особено интересни съотношения цена/производителност.

Възобновяема енергия до 1,4 MW – в хибридната система дори до 4 MW

hoval-principal-hybrid-schema-belaria-fit-and-ultragas.jpg
С Belaria® fit могат да се планират ефективни системи с голям дял на възобновяема енергия. Като моновалентна система е възможна до 1,4 MW. Бивалентните хибридни системи могат да доставят до 4 MW енергия – в зависимост от необходимото съотношение възобновяема енергия.
с 50% от изчислената отоплителна мощност може да се покрият 80% от разходите за отопление чрез термопомпа въздух-вода
Ако изберем термопомпа Belaria® fit с мощност равняваща се на 50% от изчислената необходима топлинна мощност на сградата, можем да осигурим 80% от годишната консумация на топлинна енергия. За останалите 20% ефективно решение би било да изградим хибридна система с кондензен газов котел UltraGas®, който ще осигурява пиковите потребности на топлина през студените дни. Изградена по този начин система с термопомпа въздух-вода и кондензен газов котел осигурява изискванията за голям дял на възобновяеми енергийни източници в отоплителните системи. По този начин могат да бъдат изпълнени рентабилно дори и големи отоплителни централи.
belaria-fit-53_2022_wandgehaeuse_hg.jpeg
Термопомпа Belaria® fit, моноблок за външен монтаж и контролна система TopTronic® E за вътрешен монтаж.

___

Ако имате интерес към решение за отопление, охлаждане и топла вода за Ваш обект, не се колебайте да се свържете с нашите експертни консултанти. Те ще Ви предоставят по-детайлна техническа информация, хидравлични схеми, инструкции и други полезни материали.

Консултантите ни ще Ви помогнат да изберете най-добрата комбинация от съоръжения за ефективно системно решение за отопление, вентилация и климатизация.

За контакти:
0700 20 755
office.bg@hoval.com

автор
Stanimira Dimitrova