Ultra-тиха термопомпа за отопление и охлаждане - Hoval UltraSource®

◄ Обратно към статиите
През 1975 г. Hoval инсталира първата си термопомпа, а днес след повече от 40 години опит, представяме най-новото ни поколение термопомпи UltraSource®. Проектирани с внимание към дома, те са високоефективно и  изключително тихо решение, с ниво на шума от само 28 dB (A) на разстояние 3 m

Новата термопомпа Hoval е тиха, компактна и модерна

ultrasource-b-t_familie_2017_hg_srgb.png

Фигура 1: Термопомпи UltraSource B (въздух / вода) и UltraSource T (земя / вода или вода / вода)

Термопомпата UltraSource® използва енергията на въздуха, почвата или водата. Когато ресурсът е въздух, термопомпата е сплит система с вътрешно и външно тяло, като дизайнът на външното тяло е стилен и компактен и се вписва добре в градината, без да е нужно да го криете в задния двор.  


Тихо като нежен полъх на листа от вятъра

silent.jpg

UltraSource® определено разсейва суеверията, че термопомпите са много шумни. Hoval подробен анализ и сравнения на шума, можем да кажем, че  нивото на шума от външните тела на тези термопомпи е сравнимо с шумоленето на листа в гората, което означава, че почти не се чуват.

Вътрешните тела също не правят изключение, те работят много тихо и непрекъснато променят своята мощност, за да отговарят на изискванията за отопление и охлаждане във всеки един момент - процес, който специалистите наричат "модулация".

Както виждате UltraSource® е толкова тиха, че дори не трябва да я криете в мазето – вътрешното тяло е тихо и с красив дизайн и може лесно да се инсталира в хола или друго помещение във Вашия дом.

Ефективни като птица по време на полет

2-31.png
Благодарение на силата на вятъра, птиците могат да пътуват на огромни разстояния, без да изразходват много енергия. Благодарение на усъвършенстваната технология UltraSource® също така може да спести огромни количества енергия. Винаги идеално се адаптира към конкретните нужди за отопление, охлаждане и топла вода, като използва природни ресурси  - модулираща способност за икономична работа, а това носи предимства както за околната среда, така и за портфейла.

Ефективността осигурена от термопомпата UltraSource®, е сред най-високите от този клас на пазара.  Модел въздух-вода е с коефициенти COP: 4.4 (A2W35) и  EER: 3.1 (A35W7), а модел вода-вода  COP: 5.0 (B0W35)  и COP: 6.3 (W10W35). Тайната се крие в прецизната технология на Hoval, която през годините претърпя  непрекъснато  усъвършенстване.

Компактна като пчелна пита

compact.png

Новите термопомпи също така са атрактивни и за инсталаторите. Благодарение на дизайна и конструкцията си, тя спокойно може да се монтира в тясно стълбище или тесни коридори.

Още по-компактни стават и когато бойлерът за битова гореща вода е вграден в термопомпата. Тогава не ни е необходимо допълнително място за отделен бойлер, а стъпката/заеманата площ е същата, тъй като бойлерът се намира в горната част на термопомпата. Предимство на компактната версия е, че с оглед на по-лесно позициониране и монтаж, термопомпеното тяло и бойлерът могат да бъдат разделени, докато се поставят на място, а след това бързо и лесно да се сглобят едно върху друго, така че да не заемат излишно място в помещението.

Монтажът на термопомпите UltraSource® е  лесен и бърз. С компактните си размери и малки изисквания за околно пространство термопомпите са изключително лесни за инсталиране дори в малки пространства. UltraSource®  идват в домовете напълно готови за свързване и имат вградени множество компоненти, които пестят пространство и време за монтаж. Подготвените тръбни връзки са подходящи и за ъглов монтаж до стена, и са проектирани така, че да осигуряват максимална гъвкавост. За поддръжка на термопомпата, сервизният техник се нуждае от достъп само до предната част на уреда. Всички модели са снабдени с вграден трипътен вентил за производство на топла вода, което спестява време при монтажа на системата.

Съвременен дизайн, природни форми

modern.png
Високата ефективност е облечена и в красив  дизайн. Новата термопомпа от Hoval е впечатляваща! Следвайки тенденцията на  модерната архитектура, външното тяло на термопомпата UltraSource® въздух / вода се вписва идеално в екстериора на дома и градината. Всъщност красивите му ламелите му придават облик на модерна градинска мебел или част от фасадата и трудно някой би разбрал, че този красив детайл е Вашата термопомпа.

Разширената система за управление намалява разходите

В допълнение към високотехнологичните компоненти, термопомпите са оборудвани с интелигентната контролна система TopTronic®E. Чрез плавно модулиране на мощността те произвеждат отоплителна и охладителна мощност, колкото е необходимо. Модулиращата термопомпа работи с максимална ефективност през цялата година, което спомага за намаляване на текущите разходи. Свързаността й с интернет е улеснение за клиента и възможност за контрол и наблюдение от разстояние. Допълнително предимство е следенето на прогнозата за времето 3 дни напред, което спомага за реализиране на допълнителни 7%  икономии

Ако статията Ви е заинтригувала, споделете я.
Ако искате да научите повече за термопомпите UltraSource и системните решения за еднофамилни къщи, свържете се с нас за консултация тук >>
автор
Stanimira Dimitrova