Комфортна вентилация за свеж въздух във всеки дом: Предимствата на новия модел HomeVent ERT

◄ Обратно към статиите
В днешно време, все повече хора се стремят към комфорт и високо качество на живот в своите домове, които все по-често са и работно място. Един от ключовите компоненти, за да се осигури това, е осигуряването на комфортна вентилация с рекуперация. Новият модел на Hoval - HomeVent ERT. предлага набор от предимства, които го правят идеален избор за всеки дом. В този материал ще разгледаме по-подробно какви са тези предимства и защо трябва да изберете комфортна вентилация за вашия нов или реновинан дом.

По-добра ефективност

Едно от най-големите предимства на новия модел HomeVent ERT е неговата подобрена ефективност. Системата е разработена с цел да осигури оптимална вентилация и да поддържа комфортно вътрешно пространство през цялата година. С новите вентилатори, моделът HomeVent ERT предлага по-големи дебити на въздуха, по-голяма ефективност и по-ниско ниво на шума. Това означава, че можете да се наслаждавате на свеж въздух и комфорт в дома си, без да се притеснявате за шума от системата за вентилация.

В новият HomeVent ERT вентилаторите са подновени с центробежни. Те са разработени със специална тримерна геометрия на лопатките и диагонално изтичане на въздуха, което гарантира големи дебити на въздуха с малко съпротивление, така осигуряват по-висока ефективност и по-ниско ниво на шума. С тези подобрения, HomeVent ERT осигурява комфортна вентилация, без да се компрометира качеството на въздуха или шумовото ниво.
Комфортна жилищна вентилация с рекуперация, модел HovalHomeVent ERT, дебит 250 - 450 m3/h, денонощно чист въздух в дома.

По-компактен

HomeVent ERT се отличава също с по-компактни размери в сравнение с предишния модел FRT. Спестени са 25 см, а това означава, че можете да го инсталирате дори в ограничени пространства, без да жертвате ефективността на вентилацията. Независимо дали става въпрос за новостроящи се обекти или за реновирани домове, HomeVent ERT предлага възможност за комфортна вентилация, без да заема много място.

Дълъг експлоатационен живот

HomeVent ERT предлага по-устойчиви лагери на ротора, което гарантира по-дълъг живот на системата и по-ниско ниво на шума. Тези подобрения осигуряват по-голяма надеждност на системата и по-дълъг период на безпроблемна работа. С HomeVent ERT можете да бъдете сигурни, че ще имате комфортна вентилация за дълго време.

Икономия на енергия


Една от големите предимства на комфортната вентилация с рекуперация (възстановяване на топлина, студ и влага) е, че тя помага за икономия на енергия. Системата използва топлината (или през лятото хлад) от засмуквания въздух от помещенията, за да загрее (или охлади) входящия въздух. Това означава, че можете да се насладите на комфорта на топъл въздух, без да се налага използване на допълнително подгряване на входящия въздух. Това не само ви позволява да икономисвате енергия, но и да намалите разходите си за отопление и охлаждане. 

Комфортната вентилация с възстановяване на топлината осигурява постоянен достъп до свеж въздух, дори когато прозорците са затворени. Това означава, че можете да се наслаждавате на комфорт и качество на въздуха, без да трябва да отваряте прозорците и да позволявате на външни замърсители да влизат в дома ви. С HomeVent ERT, свежият въздух остава в дома ви, а замърсяванията се изхвърлят навън.

Икономия идва и от факта, че прозорците вече не се отварят за дълго проветрение, при което се губи много ценна енергия. Средно за сезон можете да спестите около 15-20% енергия за отопление и охлаждане на дома, ако използвате комфортна вентилация HomeVent. 

Здравословна влажност и денонощно свеж въздух

HomeVent ERT също така помага да се поддържа здравословна влажност в дома. Системата регулира влажността на въздуха, като предотвратява прекомерна сухота или влажност. Това е от съществено значение за здравето на вас и вашето семейство, като предпазва от проблеми като изсушени дихателни пътища или развитие на мухъл и плесен. Прочетете повече в статията тук > Здравословна влажност


Разнообразие от модели и лесен монтаж

Комфортна жилищна вентилация с рекуперация, модел HovalHomeVent ERT, дебит 250 - 450 m3/h, денонощно чист въздух в дома.

HomeVent ERT предлага разнообразие от модели, които могат да отговорят на нуждите на всеки дом. Серията включва модели с различен дебит на въздуха, позволявайки ви да изберете този, който най-добре отговаря на размера и нуждите на вашия дом. Независимо дали става въпрос за по-малки апартаменти или по-големи къщи, HomeVent ERT ще ви осигури комфорт и качество на въздуха.


Друго предимство на HomeVent ERT е възможността за лесна електрическа връзка отпред. Това улеснява инсталацията и поддръжката на системата, като позволява лесен достъп до електрическите връзки и контролните компоненти. С HomeVent ERT, можете да бъдете сигурни, че инсталацията на системата ще бъде бърза и безпроблемна.

Здравословна влажност, комфорт и свеж въздух във всеки дом HomeVent от Hoval

С новия модел HomeVent ERT, Hoval предлага подобрена комфортна вентилация за вашия нов дом. С по-добра ефективност, по-малки размери и подобрени функции, HomeVent ERT е идеалното решение за всеки, който търси комфорт, качество на въздуха и икономия на енергия. Не се колебайте да изберете комфортната вентилация с възстановяване на топлината за своя нов дом и се наслаждавайте на свеж въздух и комфорт през цялата година.

Очаквано добра комбинация: Системно решение с термопомпа въздух-вода и комфортна вентилация

Системно решение с термопомпа въздух-вода Belaria fit и комфортна жилищна вентилация HomeVent
Комфортната вентилация Hoval HomeVent® е идеално допълнение към Belaria® fit (8-26)  Той не само прави вентилацията изключително удобна, но и автоматично осигурява здравословен свеж въздух в помещенията благодарение на високоефективната рекуперация на топлина, студ и влага. Това намалява топлинните загуби през зимата и затоплянето на охладения дом през лятото. При наличие на комфортна вентилация, термопомпата работи много по-малко за затопляне и охлаждане на помещенията, което значително намалява разходите за енергия.


Поискайте консултация с експерт на Hoval за най-доброто решение за Вашия проект тук >>
автор
Stanimira Dimitrova