Управлявате болница или здравно заведение и търсите спестявания? Това е за Вас. Научете как се постигат спестявания до 135 000 евро.

◄ Обратно към статиите

Болница  Rampton в близост до Ретфорд,  графство  Нотингамшир,  ще получи нов енергиен център през тази година. Очаква се новата система да доведе до годишни спестявания, надхвърлящи 112 000 британски лири. Това се равнява на 165 000 швейцарски франка или на 135 000 евро. Съоръженията на Hoval ще покрият пиковите мощности. 

Една болница не се нуждае просто от непрекъснато подаване на топлина, а се изисква пълна надеждност на отоплителната система. Rampton изисква много високо ниво на производителност: там работят около 1900 служители, които се грижат за психично болни хора. Тази болница е едно от трите най-строго охранявани болнични заведения в Англия. 

srplusboiler.jpg

Три стоманени котела Hoval SR-Plus
Три стоманени котела Hoval  SR-Plus, всеки с мощност от 1500 kW са заложени за новия енергиен център, който международната компания Cofely  ще построи тази година и след това ще отговаря за неговото функциониране. Горелките ще работят с газ и с нафта, за да се гарантира непрекъснато осигуряване на енергия в случай, че доставките на газ прекъснат. Предвижда се използването на буферен резервоар за съхранение с капацитет от 30 000 литра. Освен това в енергийния център Cofely  ще има и пелетен котел. Сегашната система за топла вода работи при топлоносител с температура 115°C, но тя ще даде път на новата отоплителна система, работеща с топлоносител с по-ниски температури до 90°C. Това ще увеличи както ефективността, така и безопасността.  

… завършена комбинирана система за отопление и топла вода
Трите Hoval котела, подобно на буферния резервоар, се произвеждат в Линкълн, Обединеното кралство, са една завършена комбинация за производство на топлинна енергия и битова гореща вода, която гарантира покриване на пиковите мощности.  Това ще позволи на болницата ефективно да използва различните топлинни източници и да спести шестцифрена сума всяка година. Пол Раусън, директор на енергийни услуги за Cofely в Обединеното кралство, коментира:

 Новият енергиен център ще предостави на болница „Rampton“ по-ефективна, надеждна и устойчива енергийна инфраструктура, която ще осигури гарантирани спестявания  и бърза възвращаемост на инвестицията. "

 

Ако харесвате този пример от практиката, споделете го сега. 

Полезно за проектанти:

Готови разработени схеми за системни решения в DWG формат.

Свелете от тук : свали >>

автор
Kevin Stones