Всичко, което трябва да знаете за новата термопомпата въздух-вода Belaria fit 8-26 от Hoval

◄ Обратно към статиите
Термопомпата въздух-вода Belaria® fit (8-26) е най-новото попълнение от Hoval в областта на системните решения за отопление, охлаждане и вентилация на жилищни сгради. Тя е перфектната комбинация с HomeVent® -  система за комфортна вентилация в жилищни сгради, и заедно осигуряват ефективен и икономичен микроклимат. В тази статия ще ви разкажем всичко, което трябва да знаете за термопомпата Belaria® fit (8-26), включително нейните предимства, функции и как може да ви помогне да спестите енергия и да имате чист и свеж въздух в дома си чрез вентилационна система с рекуперация.

Предимства на Belaria® fit (8-26)

Термопомпа въздух-вода Belaria fit 8 - 20 kW

Термопомпата Belaria® fit (8-26) предлага множество предимства, които я правят идеална за системни решения в еднофамилни къщи. Ето някои от тях:

  1. Енергоспестяваща: С Belaria® fit (8-26) можете да спестявате енергия, тъй като тя използва въздуха като източник на енергия. Това означава, че не е необходимо да използвате горива като газ или нафта, което значително улеснява монтажа и инсталацията й. 
  2. Ефективно възстановяване на енергия: Системата ефективно използва възобновяемата енергия на въздуха,  за да генерира отоплителна и охладителна мощност за постигане на комфорт в дома. Това намалява загубите на енергия и осигурява по-ефективно функциониране на системата. Чрез използването на термопомпа във Вашата инсталация, вие избирате зелената енергия от възобновяеми източници.
  3. Без загуба на енергия: Belaria® fit (8-26) е термопомпа, снабдена с високоефективна технология, която не допуска загуба на енергия при функционирането на системата. Това означава, че цялата генерирана топлинна или охладителна енергия се използва ефективно за климатизиране на в дома Ви и за затопляне на битовата гореща вода.
  4. Чист и свеж въздух: Термопомпата Belaria® fit (8-26) е идеално допълнение в  системно решение със системата за комфортна вентилация HomeVent®, която осигурява постоянно вентилиране на въздуха в дома ви. Това гарантира, че винаги имате чист и свеж въздух, без да е нужно да отваряте прозорците и без да губите ценна енегрия. Двете системи взаимно се допълват и погамат за общия комфорт. 

Функции на Belaria fit 8-26

Термопомпата Belaria® fit (8-26) е снабдена с множество функционалности, които я правят изключително удобна и лесна за използване. Ето някои от най-важните функции:

  • Регулиране на температурата: Belaria® fit (8-26) е термопомпа, която автоматично регулира температурата във Вашите стаи, в зависимост от външната и вътрешната температура. Това означава, че няма нужда да се грижите за ръчното регулиране на системата.
  • Ниски нива на шум: Термопомпата е оборудвана със звукоизолиращи материали и оптимизирана аеродинамика, което намалява нивото на шум при работа. Също така има два режима за ниско ниво на шум, които могат да бъдат използвани, ако искате още по-тихо функциониране на системата.
  • Управление на системата: Belaria® fit (8-26) може да бъде управлявана лесно и удобно чрез операторския терминал, който има меню на 16 европейски езика. Там можете да променяте настройките на системата и да следите ключови данни за нейното функциониране.

Системно решение с термопомпа въздух-вода Belaria fit 8-26 и комфортната вентилация HomeVent от Hoval

Системно решение с термопомпа въздух-вода Belaria fit и комфортна жилищна вентилация HomeVent

Belaria® fit (8-26) и HomeVent® са перфектната комбинация за системно решение в жилищни сгради от Hoval. Термопомпата осигурява отопление, охлаждане и генериране на гореща вода, докато вентилацията поддържа постоянен приток на свеж въздух и възстановява енергията, за да намали загубите на енергия.

Взаимното допълване и подпомагане на двете системи за постигане на по-голям комфорт е в пълен синхрон. Термопомпата затопля или охлажда вътреншия въздух, който след това служи за рекуперация на топлина или студ в системата за комфортна вентилация. HomeVent® използва единствено тази енергия от засмуквания въздух, за да затопли или охлади външния пресен въздух, преди да го подаде в помещенията. Това е възможно благодарение на високоефективния ротационен топлообменник.
От друга страна, наличието на вентилационна система с рекуперация елиминира нуждата от проветряване с отворени прозорци. Домът е проветрява пълноценно при затворени прозорци и денонощно работеща вентилация. По този начин не се губи ценната топлина или хлад в помещенията и термопомпата работи много по-малко, което спестява електрическа енергия.

Термопомпата може да бъде настроена да работи с различни видове отоплителни системи, като подово отопление, така и с радиатори или вентилаторни конвектори. Също така предлага възможност за настройка на няколко температурни зони в сградата и възможност за съчетаване със слънчеви панели за топла вода и фотоволтаични колектори за електрическа енергията.


HomeVent® не само прави дома ви по-комфортен, но намалява и енергопотреблението за отопление. Термопомпа и  комфортна вентилация са идеалното решение за системно решение за отопление, охлаждане и вентилация в жилищни сгради. Те осигуряват енергоспестяване, чист въздух и удобство за жителите. Със своите множество функции и висока ефективност, Belaria® fit (8-26) и HomeVent® са най-добрия избор за модерни и екологично осъзнати домове.

Удобство и функционалност

Belaria® fit (8-26) не само отоплява, осигурява битова гореща вода и охлажда, но предлага и множество комбинации и опции, които са включени в стандартния пакет:

  • Работи със системи на подово отопление, радиатори или вентилаторни конвектори
  • Поддържа няколко температурни зони в една сграда
  • Може да работи в обща система със слънчеви колектори за топла вода
  • Лесно се изгражда каскадна система за високи мощности или хибридна система с допълнителен източник на топлина като газов котел например.
  • Може да бъде свързана с фотоволтаични системи и функции на интелигентна мрежа  Smart grid
  • Работи и с по-висока температура на топлоносителя,  за проекти на реновация
Belaria® fit (8-26) е висококачествено и достъпно решение, което задоволява почти всички изисквания.

Съвременна и екологична технология

Екологично и икономично отопление с термопомпа въздух-вода

Belaria® fit (8-26) е термопомпа, която разполага с най-новата технология в областта на отоплението. Тя е модулационна система с автоматично регулиране на мощността си в зависимост от нуждите в дадения момент. Освен това, термопомпата използва модерен агент за охлаждане - R32, който осигурява по-висока ефективност и по-добра защита на климата в сравнение със стандартния агент R410.

Високи мощности, дори при екстремни температури

При много термопомпи мощността намалява значително при екстремни външни температури. Това не е така с Belaria® fit (8-26). Термопомпата осигурява топлина и уютна атмосфера, дори през студените зимни месеци и Ви охлажда през горещите летни дни.

Термопомпата въздух-вода Belaria® fit (8-26) е съвременното решение за отопление, охлаждане и топла вода, което отговаря на изискванията за комфорт, енергийна ефективност и опазване на околната среда. С високо качество и удобство, тя предлага множество функции и опции, които отговарят на нуждите на всеки дом.

За повече информация и консултации, можете да се свържете с Hoval - вашият надежден партньор в отоплителната и вентилационната технология.

0700 20 755

office.bg@hoval.com

Прочетете още интересни статии:

автор
Stanimira Dimitrova