HomeVent® ER Comfort с дебит 200 - 400 m3/h
Подаван въздух
Засмукван въздух
Филтри

Лесни за смяна касетъчни филтри с висок клас филтрация при нагнетяване F7 и засмукване G4, с дълъг ескплоатационен живот и малък пад на налягане.

Вентилатори

ЕС вентилатори с плавна модулация на скоростта, енергоспестяващи и с ниско ниво на шум.

Предварителен филтър

Миещ се филтър за насекоми и власинки на входа на пресния въздух, предварителна филтрация преди топлообменника.

Външен пресен въздух
Изхвърлян отработен въздух
Енталпиен ротационен топлообменник

Ротационен енталпиен топлообменник за рекуперация на топлина, влага и студ с плавно контролиране на процесите чрез скоростта на въртене на рекуператора.

Комфортната вентилация с рекуперация HomeVent® подобрява комфорта и здравословната среда.

Hoval предлага два типоразмера от системата HomeVent®, които покриват нуждите на по-малки и по-големи домове.
Комфортът на обитаване, здравословната среда и спестяванията на енергия вече са едни от най-важните критерии при изграждането на нови домове и реновиране на съществуващите. За да се постигнат тези условия е необхомо да се осигурят не само функционални помещения, ограждащи елементи и обзавеждане, отоплителна и охладителна система, но е необходимо да се помисли и за качеството на въздуха в дома.
Днес вече има начин да се  покрият всички критерии за комфорт, икономии и здравословни условия в домовете и той е чрез системата HomeVent® от Hoval разработи комфортната вентилация с рекуперация, която се грижи денонощно за това.
Научете повече за системата и се консултирайте за Вашия дом или проект.
Осигурява най-доброто качество на въздуха за здравословна среда
Спестява пари и ресурси
Изключително тих, благодарение на шумоизолиращите елементи
Спестява пространство, благодарение на гъвкавите възможности за монтаж.

По-голям комфорт и спестяване на енергия. Вижте как функционира системата и защо ни е необходима. Какво представляват VOC сензорите и как помагат за доброто качество на въздуха.

Здравословна влажност за добра имунна система. Препоръчително е да се поддържа влажност в дома между 40 и 60%, за да осигурим добра среда без вируси.

Сухият въздух дразни дихателните пътища, а твърде влажния въздух насърчава образуването и растежа на мухъл и плесен. HomeVent® ER осигурява чист въздух – автоматично и денонощно. Чрез вградения енталпиен топлообменник, той рекуперира влажността и създава здравословен вътрешен климат с идеална влажност между 40 и 60 %. Когато влажността в помещенията е в този идеален диапазон, е доказано, че предаването на вируси в аерозолите е значително по-ниско. Интегрираните сензори VOC, които улавят всички летливи замърсители във въздуха, също непрекъснато следят качеството на въздуха и регулират работата на системата според изискванията за чистота на въздуха в реално време. В резултат на това неприятните миризми и излишната влага автоматично се изхвърлят навън за кратък период от време. Топлината и комфортът остават в дома.

Благодарение на шумоизолиращите елементи застоялият въздух се заменя безшумно с чист въздух, без да е необходимо да се отварят прозорците.

Проветряване без отваряне на прозорци и едновременно спестяване на пари: това вече не са несъвместими цели. Разходите за отопление се намаляват, докато температурата и влажността на въздуха могат да се поддържат с невероятни нива на ефективност в резултат на рекуперацията на топлина и влага. Всъщност системата за комфортна вентилация HomeVent спестява повече енергия, отколкото използва, а пресният въздух не е необходимо да се подгрява предварително с електрически нагревател или други системи.

Консултантите на Hoval са на твое разположнеие

Изключително високата ефективност се постига с дебит на въздуха до 400 m³/h на час. Такъв дебит е уникален за рекуператор с този размер. Енталпийният топлообменник също допринася за високата ефективност. Чрез него се печели повече енергия, отколкото се изразходва по време на работа. Идеалният въздух в помещението се създава чрез рекуперация и на влагата. Всичко това прави HomeVent® ER изключително ефективен.

Няма място във вашия дом, където не може да се монтира комфортната вентилационна единица. Независимо дали е вертикално, хоризонтално, на таван, диагонално или напречно, е необходимо само малко пространство на закрито или на открито. HomeVent® ER се адаптира гъвкаво към околната среда и се интегрира ненатрапчиво във Вашия дом.

Вентилация, отопление и топла вода: един контролен дисплей за управление на всички тях? Стаен контролен модул TopTronic® E Comfort plus! Системата за управление TopTronic® E контролира работата на котли и термопомпи в зависимост от времето и взема надеждни прогнози за времето за Вашето местоположение от интернет. Вие спестявате енергия, като същевременно се справяте с разходите и загрижеността за околната среда, но без да се налага да оставате без комфорт. Системата може също да се управлява чрез приложението HovalConnect или да се свързва към система за сградно управление. Контролната система TopTronic® E има широка гама от опции.

Попитай Hoval за твоето решение

  0700 20 755  

Монтажът на вентилационна система HomeVent е изключително лесен. Има няколко основни и важни детайла, които трябва да се спазят. Вижте видеото.

Hoval IsiSystem - Новите вентилационни компоненти IsiSystem улесняват монтаж на системата HomeVent® и спестяват време.