Belaria® fit (8 - 26) - термопомпа въздух-вода

Belaria® fit (8-26) - Термопомпа въздух-вода

Belaria® fit (8-26) е термопомпа въздух-вода за отопление, охлаждане и топла вода. Системата е моноблок и е изцяло за външен монтаж.

Подходяща за отопление и охлаждане на еднофамилни и двуфамилни къщи, както и малки търговски, индустриални и административни сгради. Намира приложение както за нови сгради, така и за реновирани.

Термопомпа Belaria® fit (8-26) предлага модерно и екологично отопление, охлаждане и подгряване на вода за битови нужди.
▪ Съвременни технологии на разумна цена
▪ Модулираща мощност чрез инверторна технология
▪ Обширни опции за комбиниране и разширение на отоплителните системи, за покриване на всички изисквания
▪ „Тих“ и „Супер тих" режим за намаляване на шума при работа до 75% 
▪ Устойчива и надеждна за бъдещето благодарение на хладилния агент R32
▪ Висок коефициент на производителност дори при екстремни температури
▪ Лесна работа, меню на 16 езика

Удобна
Съвременна
Многофункционална
Съвременна: Термопомпа Belaria® fit (8-26) разполага с най-новата съвременна технология. Това е модулираща система, което означава, че автоматично настройва своята мощност в съответствие с изискванията в момента. Не само това, но в нея вече се използва модерния хладилен агент R32. Това повишава ефективността и също така се счита за значително по-добро по отношение на защитата на околната среда спрямо R410, който беше стандартният хладилен агент досега.

Удобна: Belaria® fit поддържа комфортна температура и осигурява топла вода във всеки дом дискретно и автоматично. Нещо повече, тя не прави компромис с производителността, когато навън е много горещо или много студено. С двете тихи и супер тихи настройки можете да намалите още повече и без това ниския работен шум, когато е необходимо. Системата работи автоматично и не е нужно да се притеснявате за нищо, но ако е необходимо, можете лесно да промените настройките сами. Контролната система е лесна за използване със своя интерфейс на 16 европейски езика.
Мултифункционална: Не трябва да се правят компромиси, когато става дума за функционалност. Belaria® fit прави повече от отопление, тя осигурява топла вода и охлаждане, като предлага множество комбинации и опции като стандарт:
■ Работа с подово отопление, радиатори или вентилаторни конвектори
■ Няколко температурни зони на сграда
■ Подгряване на водата чрез соларна централа
■ Каскадна система за големи мощности или хибридна система с допълнителен източник на топлина, като например газов котел
■ Използване на фотоволтаични системи и функции на Smart Grid
■ По-висока работна температура за проекти на реновация


Belaria fit      (8)   (13)     (20)    (26) 
Клас А +++ А +++ А +++ А ++
Отоплителна мощност A2W35  8.7 kW 13.2 kW 20.2 kW 26.0 kW
Охладителна мощност A35W18 11.1 kW 15.3 kW 21.7 kW 31.9 kW
SCOP 35oC/55oC 5.2/3.4 4.7/3.5 4.6/3.2 4.2/3.2

Най-доброто системно решение за всеки дом

Системно решение с термопомпа въздух-вода Belaria fit и комфортна жилищна вентилация HomeVent

Увеличете комфорта, спестете енергия: Чрез системно решение с Belaria® fit и комфортна вентилация HomeVent®
Комфортната вентилация Hoval HomeVent® е идеалното допълнение към термопомпата: тя осигурява автоматична и постоянна вентилация на вашия дом, без да се налага непрекъснато да отваряте прозорците. Комфортната вентилация използва висока степен на рекуперация на топлина и студ. А чрез рекуперация на влага, системата гарантира, че въздуха се поддържа на здравословно ниво.

Използването на комфортна вентилация намалява загубите на енергия за отопление и охлаждане, тъй като вече не се налага губите енергия с отварянето на прозорците. HomeVent® не само прави дома ви по-модерен, но и по-здравословен и икономичен.Висока производителност за по-големи системи

Каскада с термопомпи въздух-вода и хибридни системи с газови котли

Belaria® fit (8-26) не се ограничава само до еднофамилните домове и апартаменти. Тя се справя с лекота дори със системи с по-големи изисквания, доставяйки до 150 kW топлинна или охладителна мощност чрез каскадно свързване.

Общата мощност може да се увеличи още повече в двувалентни / хибридни системи, например с газови кондензни котли UltraGas®. Belaria® fit покрива основното натоварване на цялото годишно търсене, а допълнителния топлинен източник доставя енергия само за пикове на потреблението, при ниски външни температури или повишени нужди от битова вода.
Всички съоръжения работят в синхрон, благодарение на системата за управление Hoval TopTronic® E.