Hoval за отоплението на Ватикана

Hoval успя да убеди дори и клиента, който най-много от всички, по призвание е внимателен към спестяването на енергия, изисква качество и надеждност на продуктите, уважава природата и околната среда: дирекцията по технически услуги на Ватикана.

Hoval достави за топлоцентралата на Ватикана 3 водогрейни отоплителни триходови котли Hoval THD 3RR, промишлена версия, с мощност от 3 MW всеки, тоест общо 9 MW. Промишлените котли са специално произведени, за да отговорят на изискванията на клиента относно структурни характеристики, трайност във времето и енергийна ефективност. Техническото изискване, което дирекцията за технически услуги на Ватикана иска да задоволи, е мощността на котлите да съответства на топлинните потребности на различните потребители, а именно Апостолическия дворец с резиденцията на Св. Отец и другите прилежащи сгради, като се избегнат излишъци на мощности и също така да отговарят на действащите директиви, касаещи спестяването на енергия.

Ватикана заедно с Hoval успяха да разработят значително намаление на инсталираната топлинна мощност (около 40%), благодарение на внимателен енергиен анализ, базиран на исторически потребления за обширен период на управление, като по този начин се избягват ненужни разхищения и разходи за клиента. Всъщност се премина от три инсталирани котела от по 5,5 MW всеки, тоест общо 16,5MW, на три котела от по 3MW всеки, тоест общо 9 MW. Това важно решение потвърждава вниманието на Ватикана към актуалните теми за ограничаване на енергийното потребление и влиянието върху околната среда.

Освен това, специално внимание бе обърнато на избора на циркулационни помпи, друг важен елемент, който оказва значително влияние на потреблението на енергия за разпределение на топлината. С избора на високо ефективни помпи Biral, исторически партньор на Hoval, стана възможно постигането на максимален резултат що се отнася до ефективност, надеждност и технология.

През последните десет години със сътрудничеството си с Италианските Религиозни институции Hoval се утвърждава като квалифициран и надежден производител и партньор, доставчик на системни решения и услуги, осъществени след задълбочени изследователски и развойни проучвания в модерни изследователски лаборатории.

Hoval винаги е имал привилегировано отношение от религиозните институции, в Италия откриваме многобройни инсталации от този вид: от Църквите на Асизи до Катедралата на Милано. Днес тази топлоцентрала във Ватикана ме изпълва с гордост, това е венецът  на изминатия път до ефективността и еко съвместимостта ” казва David Herzog, Упълномощен управител на Hoval и продължава: “Въпреки, че сме пионери, поддържаме непокътната нашата философия, а именно това, че се чувстваме ‘отговорни за енергията и околната среда’, и я изповядваме като истинско призвание. Има неповторима емоция в това да сме свидетели как нашите 3 ‘червени ангела’ влизат в Града Ватикана.” Заключва Herzog: “Ние от Hoval идваме от там, където е времето има много лица: от Алпите! С нашия опит умеем да управляваме енергийни решения за вечността. Вече дълги години Hoval гарантира климатичния комфорт на Светата Църква. И днес Hoval и Ватикана са заедно при спазване на XI заповед: опазвай околната среда!“

Гледайте видео>>>>
Интересувате ли се от другите ни референции? Прочетете още 
Попитайте консултант на Hoval за най-доброто решение за Вашата инвестиция