Гимназия в Dynów, Полша

За добър учебен процес са необходими и добри условия. Училището, което Ви показваме тук се намира в Полша и редовно модернизира и разширява своите сгради. Най-новата фаза включваше обновяване на отоплителната система, за което се спряха на устойчивата бъдеща технология в лицето на котел Hoval UltraGas® 2, който осигурява перфектната температура за учене.
Училищата са там, където се полагат основите за бъдещето. В средното училище в Dynów, Полша, това важи и за отоплителната технология. През септември 2020 г. в сградата, която приема всеки ден около 300 ученика, беше подновена отоплителната система. Проектът включваше 12 класни стаи, 2 компютърни клуба, столова, библиотека и спортна зала. Hoval спечели търга с най-новото поколение от своите газови кондензни котли - UltraGas® 2.
„Местната власт в Rzeszów, която отговаря за управлението на училището, внимателно разгледа изискванията, на които трябва да отговаря модернизацията на отоплителната технология на сградата. Новото решение за отопление трябваше да отговаря на много изисквания, свързани с проекта за обновяване ” - обяснява Elizabeth Klaczak-Łach, ръководител на училището, и добавя: „Новата отоплителна система трябва да бъде ефективна, рентабилна и преди всичко надеждна. UltraGas® 2 отговори на всички тези условия и е истинска добра дългосрочна инвестиция“, добавя Michał Duliban, мениджър на проекта на Hoval. През септември 2020 г. модерният кондензен котел стартира първия си отоплителен сезон в училището.

Патентована технология за повишена разходна ефективност

UltraGas® 2 принадлежи към последното поколение газови кондензационни котли на Hoval за отопление и топла вода. Със своя дълъг експлоатационен живот и иновативни технологии, системата впечатлява особено в мащабни проекти като училищата. „Основният компонент на отоплителната система е патентованият топлообменник TurboFer®, който увеличава ефективността на отоплението чрез подобрено топлопренасяне. Тази технология генерира икономия на енергия до 20% в сравнение с конвенционалните газови котли. Тези пари вече могат да бъдат изразходвани за обучение на деца, а не за отопление на сградата “, казва Michał Duliban, обобщавайки това, което прави системата толкова специална.

Топлина сега и в бъдеще

В обществените сгради интегрирането на нови съоръжения в цялостните системи за управление на сгради е от съществено значение. Всички газови котли от ново поколение Hoval са оборудвани с контролната система TopTronic® E. Освен че позволява на различните компоненти на системата да бъдат свързани в мрежа, тя осигурява интерфейсни модули, за да улесни интеграцията в съществуващите системи към новите. Новото решение за отопление на училището също доказва, че то е подходящо за бъдещето с високото си ниво на гъвкавост при използването на устойчиви енергийни ресурси. „Котелът е проектиран да поддържа енергийните източници на бъдещето, включително биометан. Той може да бъде свързан в общи системи с други устойчиви възобновяеми източници на енергия като слънчева енергия, пелети или термопомпи по всяко време “, потвърждава Michał Duliban.

Компактни размери и голяма мощност

Въпреки, че училището се разширява, компактното пространството в котелното е на първо място. Следователно размерът на новия котел също беше решаващ фактор. Новата технология на UltraGas® 2 прави някои компоненти излишни и уредът печели точки, като заема много по-малко място от другите системи. Компактният дизайн спестява пространство, но в същото време  осигурява голяма отоплителна мощност.