Хипермаркет BAUMAX в гр. Русе

BauMax-inside-small-2

Строителният хипермаркет bauMax е разположен на площ приблизително 8 дка, а височината му е 8 м и въпреки големия обем бе постигнат изключително приятен микроклимат в магазина, което доставя удоволствие на клиентите по време на тяхното пазаруване и едновременно с това са постигнати ниски режийни разходи при експлоатация на съоръженията.

Решението включва 4 бр покривни климатични апарати с подаване на пресен въздух TopVent® CAU и 15 бр апарати на рециркулация TopVent® DKV. Необходимата топлинна мощност за тях се осигурява от два високоефективни, триходови котли Max3 -500kW с комбинирани газо/нафтови горелки.

Хипермаркетът е разделен на 4 температурни зони, като всяка зона има различни параметри на микроклимата. Поддържането на тези параметри се осъществява от системата DigiNet5, която работи в комбинация с BMS и прави контрол на пресния въздух, както и контролира точното топлоподаване от котлите към топловъздушните апарати – подава се подходяща температура към апаратите на база въшната температура и така се поддържа оптимален микроклимат в търговската зала.

Въздухът в търговската площ е равномерно разпределен по височина, доставено е необходимото количество пресен въздух, който се затопля или охлажда от апаратите и се сваля в зоната с клиенти и служители с изключително ниска скорост, което предотвратява чувството и усещането за течение.

Престоят в хипермаркета е удоволствие за клиентите, благодарение на гарантирания комфорт.

Интересувате ли се от другите ни референции? Прочетете още 
Попитайте консултант на Hoval за най-доброто решение за Вашата инвестиция