Това е мястото, където се пишат истории за спорт и музика

Новата сграда се отличава с арка обхваща северната половина на стадиона, с височина от 133 метра. Това е четири пъти по-голяма височина от предишните кули близнаци на Уембли. Толкова е голяма, че бихте могли да се завъртите на известното колело „Окото на Лондон" под него.
Арката подкрепя покривната конструкция, теглото на която в противен случай би трябвало да се поеме от много колони. И тъй като не съществуват колони в новия стадион, всички 90'000 зрители имат пряка видимост към терена и към двата огромни електронни екрани, всеки с размер на 600 телевизора.
Бразилският футболист Пеле, един от най-добрите играчи в историята, веднъж описа стадион Уембли като катедралата, столицата и сърцето на футбола.

Сърцето на самия стадион Уембли също пулсира и то с петорен ритъм, с пет кондензни котли от Hoval. Четири котела Hoval UltraGas® SR 4000 са разположени във всеки ъгъл на стадиона, а петият е разположен в едно от помещенията с оборудване. С мощност между 4100 и 4300 kW, те топлят целия сграден комплекс, а също така и терена, за да се гарантира, че той винаги е годен за игра.
По този начин Hoval също играе своята важна роля, за да бъде гарантирано че зрителите ще могат да станат свидетели как се пише историята на спорта.

Вижте други референции
Попитайте експерт на Ховал за най-доброто решение на вашата инвестиция