Производствена база на АВВ в Раковски

Производственото хале на ABB се намира в индустриалната зона на Раковски, в района на Пловдив и произвежда компоненти за ниско и средно напрежение. Производствено хале е с площ близо 11 000 м2 и в него работят повече от 800 души . Сградата на ABB печели награда "Сграда на годината 2013 " в България, "Инвеститор на годината 2013 и бе удостоен с " Награда на германската икономика в България 2013 " за непрекъснато развитие на производствени дейности в страната

За постигане на оптимална ефективност, перфектен вътрешен климат, ниски експлоатационни разходи бе заложено системно решение от Hoval, включващо: децентрализирана система за климатизация на производственото хале с покривни апарати с включен високоефективен рекуператор модел RoofVent LKW - 3 бр . и 39бр. TopVent DKV, въздушни завеси на входа за товарни автомобили 20 бр. TopVent CUR. За отопление и топлоподаване до покривните апарати се използват кондензни котли на газ UltraGas 1440D -1 бр.

Интелигентната система за контрол на климатичната инсталация е DigiNet 5, а контролът на топлинните завеси е отделен чрез управление EasyTronic . Контролната система е свързана с външен компютър чрез DigiCom. По този начин може от разстояние да се регулира и контролира системата за отопление и климатизация в производственото хале .

При избора на оборудването Hoval взе под внимание изискванията на всяка отделна зона в производственото хале. Покривните климатични апарати са подредени така, че да поддържат специфичните параметри за всяка зона, като в същото време се контролират от една контролна система.

Кондензните газови котли осигуряват необходимата топлинна мощност за климатичните апарати, чието управление се осъществява от системата TopTronic. За офис сградата е предвиден кондензен газов котел UltraGas 350kW, и за битова гореща вода е инсталиран бойлер ModulPlus F41, което осигурява необходимото количество топла вода дори при върховото потребление .

Като резултат от добре свършената работа на търговския и техническия екип на Hoval България, ABB се довери на Hoval и следващия си проект - производствено хале за продукти с високо напрежение, в който се очаква да бъдат монтирани следните съоръжения: 1 бр. високоефективен, триходов котел MAX3 - 1250kW с газова, модулираша горелка, 13 бр. TopVent DKV, 11 бр. TopVent MK , 15 бр. топловъздушни завеси TopVent CUR , система за управление TempTronic RC, комбиниран бойлер за БГВ - 1000L.

Интересувате ли се от другите ни референции? Прочетете още 
Попитайте консултант на Hoval за най-доброто решение за Вашата инвестиция