VarioVal RHS (800 - 1000)

VarioVal RHS стратифициран резервоар за съхранение

Стратифициран буферен резервоар за съхранение на енергия за отопление и за затопляне на битова гореща вода, изграден от стомана с топлоизолация. Вградена серпентина за интегриране на соларна инсталация и вградена серпентина от гофрирана тръба от неръждаема стомана за проточно затопляне на битова гореща вода.

Област на приложение : отопление с топлинен източник газ, нафта, биомаса и соларна термична система, едно и двуфамилни къщи - за нови сгради и реновации.

Воден обем: 796-892 dm³

Спестяващо място решение за отопление и топла вода.
Най -висока ефективност чрез наслояване.
Топла вода за банята и кухнята - бърза и хигиенично чиста.
Модулната система за индивидуални решения.

Предимства на резервоара за съхранение на топла вода VarioVal

Самата вода спомага да се спестят разходи за енергия. Създадени са идеални температурни нива за използваната битова гореща вода, за подаване към отоплителната инсталация, както и за връщането от инсталацията. Само част от водния обем трябва да се нагрее до максимално необходимата температура, а не цялото съдържание.  Това спестява до 50% енергийни разходи. Вградените компоненти защитават температурните слоеве в резервоара и осигуряват максимална ефективност. Многослойният резервоар за съхранение често е дори по-ефективен от обикновен буфер, дори и да е с по-дебела изолация, и има по-висок клас на енергийна ефективност.

Вместо два отделни водни резервоара за отопление и битова гореща вода, с VarioVal  имате само един резервоар. Това спестява много пространство. Директният монтаж на необходимите фитинги за работата на отоплението, соларните системи и подаването на топла вода в резервоара за съхранение освобождава допълнително пространство.

VarioVal затопля битовата гореща вода бързо до желаната температура чрез топлообменник. Размерът на топлообменника е оптимизиран според нуждите от топла вода. Бактерията Легионела, която се размножава в застояла вода и по-специално при средни температури, тук нямат шанс . Като допълнително предимство, няма топлинни загуби, които биха възникнали при съхранение на топла вода в обикновен бойлер. Битовата гореща вода се затопля изключително хигиенично и по енегроспестяващ начин.

Лесен монтаж и управление на системата

VarioVal означава основен стратифициран резервоар, допълнен с различни модули. Те са функционално тествани и могат да се монтират директно върху резервоара за съхранение. Продуктите на Hoval се управляват и контролират чрез модулната система за управление TopTronic E.  Заедно с модулните системи VarioVal, решенията за еднофамилни и двуфамилни къщи могат да бъдат проектирани по много различни начини. В дългосрочен план решенията на Hoval се отличават с редица предимства. Искате да замените стария бойлер или да добавите соларна система? Всичко може да бъде имплементирано бързо и лесно. VarioVal помага за спестяване на енергия и е инвестиция ориентирана към бъдещето.

Всички системи за отопление, охлаждане, вентилация и топла вода могат да бъдат събрани в общо системно решение за гарантиране на приятен микроклимат в дома. Модулното управление на системата TopTronic E и обширната продуктова гама на Hoval обединяват всичко, от което имате нужда.

Други диапазони на мощност на решението VarioVal

VarioVal RLS (800 - 1000)

Отопление с източник на топлина, идеално за системи с термопомпи с топлинни слънчеви системи, еднофамилни къщи, двуфамилни къщи-за нови сгради и ремонти.

Воден обем: 796-893 dm³


VarioVal RL (600)

Стратифициран хигиенен буферен резервоар за съхранение на енергия за отопление и за затопляне на битова гореща вода, изграден от стомана с топлоизолация. Вградена серпентина за интегриране на соларна инсталация и вградена серпентина от гофрирана тръба от неръждаема стомана за проточно затопляне на битова гореща вода. Идеален избор за термопомпени системи, едно и двуфамилни къщи.

Воден обем: 647 dm³