Стоящ кондензен газов котел UltraGas®
Горивната система Ultraclean® и регулируемата лъчева горелка, съобразяват мощността на котела точно според необходимостта. Така намаляват стартовите процеси на горелката и осигуряват чисто, икономично горене с ниски емисии на вредни газове.
Възможност за подвързване към отоплителната инсталация както от лявата, така и от дясната му страна. Това позволява лесен монтаж в зависимост от ситуацията, особено при подмяна на съществуващ котел. Котелът може да се монтира директно с гръб до стената.
Отделните входове за връщащия поток с висока и ниска температура, създават идеални условия за кондензация и така увеличават извличането на енергия от димните газове. Връзките към котела могат гъвкаво да се позиционират от ляво или от дясно.
Топлообменник aluFer®, ексклузивен патент на Hoval, осигуряващ максимален топлообмен и енергийна ефективност
Ваната за конденз осигурява сигурно събиране и отвеждане на кондензиралата вода.

UltraGas®: високоефективен кондензиращ газов котел


UltraGas® е стоящ газов кондензиращ котел с ненадмината енергийна ефективност: до 109,9% ефективност на!

Стоящият кондензен газов котел UltraGas® Ви гарантира отлична рентабилност и бърза възвръщаемост на инвестицията. Той ще Ви позволи да направите значителни икономии благодарение на:

  • ненадмината ефективна технология за горене, която ще ви спести енергия,
  • висока ефективност благодарение на големия воден капацитет
  • Ефективността от кондензния процес е с до 6% по-висока благодарение на отделените входове за ниско- и високо температурни връщания към котела.

Неговата широка гама от мощности Ви позволява да планирате Вашата отоплителна система колкото е възможно по-ефективно, било то за отоплителна система в жилищна сграда или за отопление на голяма индустриална производствена сграда и склад.

За разлика от обикновения нискотемпературен котел, газовият кондензационен котел като UltraGas® ще позволи на Вашата отоплителна система да оползотвори максимално енергията благодарение на патентования си топлообменник.

Патентована модулираща горелка с технология Ultraclean® за чисто изгаряне и много ниски емисии.
Патентован топлообменник aluFer® с ненадмината ефективност.
Интелигентна контролна система TopTronic®E за улеснена работа и интегриране на каскадни системи.
Обучение, монтаж, пускане в експлоатация и поддръжка в партньорство с клиентите на Hoval.

Изключителна производителност и надеждност чрез патентованата с ултраефективна кондензационна технология на Hoval

Кондензиращият газов котел UltraGas® е толкова ефективен, тъй като е оборудван с най-съвременната кондензационна технология и патентования топлообменник aluFer®. Този топлообменник дава възможност за възстановяване на допълнителни 10 до 20% от използваната енергия за постигане на несравнима ефективност! Използването на трайни материали като алуминий и неръждаема стомана с висока проводимост оптимизира предаването на топлинна енергия във водата. Отоплителното тяло на газовия котел UltraGas е снабдено с вграден голям воден капацитет, който действа като буферен енергиен акумулатор, за да постигне още по-ефективно отопление.
Ниските емисии на кондензационния котел UltraGas® са възможни благодарение на технологията UltraClean® и модулиращата горелка, която непрекъснато адаптира мощността според изискванията за топлина.
Контрол от ново поколение TopTronic® E, изключително лесен за употреба, позволява дистанционно управление на системата и възможност за оптимизиране на консумацията на енергия на отоплителната инсталация, включително и системата за битова гореща вода.

Гъвкав и лесен за поддръжка кондензиращ газов котел

Широката гама от газови котли Hoval UltraGas® отговаря на най-високите изисквания за ефективност и рентабилност, като същевременно остава гъвкав при осигуряване на необходимата мощност. Всъщност UltraGas® предлага мощности от 15 до 3100kW, за да отговори дори на най-специфичните нужди на отоплителните системи за жилищни сгради, индустриални сградиили енергийната индустрия. Независимо от вида на котелното помещение, в което е инсталиран, кондензиращият газов котел UltraGas® впечатлява със своята гъвкавост: той може лесно да се комбинира с всички видове топлинни генератори и соларни системи, като слънчеви колектори Hoval UltraSol®.  
Гъвкавостта на тази гама подово стоящи газови котли ги прави идеални за реновация на отоплителни системи. С толкова компактни газови котли вече можете да предприемете ремонтни работи дори и в тясно котелно помещение. За сгради с ограничения за достъп, Hoval предлага газовия кондензен котел, доставен на отделни части, които се монтират на място.

Поддръжка на газовия кондензационен котел: обслужване на клиенти в Hoval

Hoval осигурява гаранционен и изнвън гаранционен сервиз на територията на България. За улеснение на клиентите Hoval предлага и опция за сключване на сервизен договор, за регулярно обслужване и сервизиране на съоръженията, доставени от Hoval, както и за удължаване на гаранционния период . Прочетете повече за всички услуги предлагани от Hoval тук.
Затвори