UltraGas® 2 Кондензен газов котел
Сензор за дебит

с допълнителен сензор за дебит (опция) за подобряване на ефективността.

Доказана за бъдещето горивна технология Ultraclean® - подходяща също и за регенеративни газовe като биометан

Модулиращата газова горелка отговаря точно на мощността според изискванията, намалява честотата на превключване и гарантира чисто, нискоемисионно и енергоспестяващо горене.

TopTronic® E контролна система

за лесно интегриране в системи.

Hoval TurboFer® - топлоомбенник

Изключителен патент на Hoval, вертикално разположен и с голямо водно съдържание, за максимален топлообмен и по-голяма ефективност.

Отделни ниско- и високотемпературни връщания

осигуряват идеални условия за кондензация и следователно увеличават оползотворяването на енергията от димните газове.

Минимален размер с максимална производителност

Конструкцията на UltraGas® 2 с вертикално разположен топлообменник Hoval TurboFer® намалява до минимум необходимото пространство за монтаж.

UltraGas® 2 Кондензен газов котел

Усъвършенстван газов кондензен котел за отопление и битова гореща вода, наличен диапазон от мощности от 125 kW до 1550 kW и от 250kW до 3100 kW (като сдвоен котел). Подово стоящ котел, с непрекъсната модулация на мощността и вградена контролна система  Hoval TopTronic® E.

Диапазон на приложение: жилищни блокове, търговски, офисни и индустриални сгради, училища и спортни зали, хотели, топлофикационни централи - за нови и реновирани сгради.


Подходящ за биометан
Рентабилен
Сигурна инвестиция
Компактни транспортни и инсталационни размери

Новият бенчмарк

Газовият кондензен котел UltraGas® 2 отговаря на най-високите стандарти по отношение на енергийната и икономическата ефективност. Неговият дизайн и технически данни осигуряват максимална ефективност, като същевременно намаляват разхода на газ.


UltraGas® 2 е впечатляващ продукт, чиито малки усъвършенствания имат голямо въздействие. Иновативният топлообменник Hoval TurboFer® дава възможност за работни температури до 95°C. Той също така има специално разработена топлообменна повърхност, която предава топлината дори по-ефективно от други дизайни.

Рентабилен

Отделните високо- и нискотемпературни връщания са друг начин за осигуряване на рентабилна работа. Това разделяне означава, че топлоносителят се връща на правилното място в котела, като по този начин се получава оптимална стратификация на температурата от страна на водата вътре в него. Използването на високо- и нискотемпературни връщания прави системата много по-ефективна.

Температурният сензор за дебит оптимизира работата на отоплителната система още повече. Този сензор записва точната температура на подаване, което му позволява да подобри работата на контролната система. Дебитът е по-постоянен, а температурата на връщане е по-ниска. Полезната топлина се използва по възможно най-добрия начин. Повишената ефективност на този котел и икономиите на енергия са до 20%, в сравнение с конвенционалния газов котел, което му позволява да спести пари на клиентите. Инвестицията се възвръща само за няколко години.

Сигурна инвестиция

Серията котли Hoval UltraGas® имат успешна история повече от 20 години и  клиентите от цял свят оценяват тяхната издръжливост. Тайната на дългия му живот може да бъде открита във висококачествената неръждаема стомана, използвана от страна на водата. Неговият наследник UltraGas® 2 се справя дори по-добре като например може да работи с големи разлики между температурите на подаване и връщане без никакъв проблем. Hoval предоставя удължена гаранция за тялото на котела, като дава на собствениците му увереността да направят дългосрочна инвестиция в надежден дизайн.

Компактен и лесен за монтаж

UltraGas® 2 има компактни размери, което прави транспорта лесен. Преминава лесно през всяка стандартна врата. Той също така постига високи резултати по отношение на интегрирането в отоплителната система, тъй като разполага с голям вграден воден обем и две отделни връщания за ниска и висока температура.

Няма нужда от допълнителни компоненти на системата като шунтова помпа или хидравличен разделител. Инсталацията е максимално улеснена и заема много по-малко място. Системата за неутрализиране на кондензата, който се отделя в процеса на работа, също е много компактна.

Готов за бъдещето

Газовият котел може също да работи на биометан, което го прави готов за бъдещия енергиен преход от газ към биометан. Алтернативни, устойчиви енергийни източници, като слънчева енергия, пелети и термопомпи, са лесни за интегриране в системи с новото поколение котли. Всички тези фактори правят UltraGas® 2 надеждна инвестиция и намаляват емисиите на CO2.

Интелигентни функции

Контролната система TopTronic® E също помага за допълнителни икономии. Широкият набор от функции включва лесно регулиране на работното време за улесняване на ефективното активно отопление. При монтирани дебитомери в системата, на диспеля на контролера се визуализира консумацията на енергия, а това ще Ви помогне да следите постоянно разходите. За да имате възможност за лесен контрол, докато сте навън и за да можете да получавате системни съобщения в реално време, можете да изберете различни модули за интернет връзка, приложение за смартфон и HovalConnect.

UltraGas® 2 сдвоен котел

Перфектно решение при изисквания за голяма мощност, максимална експлоатационна осигуреност или ако няма много място за транспортиране и монтаж. Сдвоените котли са проектирани да работят като една функционална единица с общ комин. Контролерът TopTronic®Е позволява свързване  до 8 котела в каскада, които могат да бъдат управлявани от едно място.

Два напълно окомплектовани котела куникират помежду си чрез вградените контролни системи TopTronic® E и разделят работата по между си, за да осигуряват необходимата топлинна мощност. И двата котела работят в режим на частично натоварване - отлично, икономично работно състояние, докато един самотсоятелно работещ котел ще трябва да работи с пълна мощност, като по този начин увеличава разхода и съкращава експлоатационния си живот. Ако един от котлите неочаквано спре, вторият ще поеме временно цялата мощност и ще осигури топлина, докато неговият "брат" е готов да заработи отново.

Свържете се с Hoval за консултация

тел. 0700 20 755   |  office.bg@hoval.com