TransTherm® aqua

TransTherm aqua L топлообменна станция за топла вода

Напълно сглобена система с топлообменник за хигиенно чисто и мощно затопляне на битова гореща вода. Чрез индивидуално проектиране на капацитета на топлообменника и обема на буферния съд за съхранение, системата може да бъде оптимално адаптирана към потреблението на топла вода за конкретната сграда.

Област на приложение: в сгради с големи изисквания за топла вода, в комбинация с буферни резервоари за съхранение CombiVal E или CombiVal C, за нови сгради и реновации.

Диапазон на мощност: 50-275 kW

Отговаря на най-високите хигиенни изисквания.
Висока ефективност благодарение на висок капацитет на потребление и нисък капацитет за зареждане.
Висока ефективност чрез подготовка топла вода, контролирано от конкретното потребление.
Най-съвременното модулно управление.

Защо да изберем решението с TransTherm aqua L?

Хигиенното приготвяне на топла вода се извършва чрез принципа на зареждане на буферен резервоар за съхранение. Обемът за съхранение е намален до минимум, като по този начин се избягват хигиенни проблеми. Лесна и интуитивна контролна система със сензорен екран, с ясно графично представяне на състоянието на системата, която може да бъде разширена по всяко време благодарение на модулната си структура.

Други решения на TransTherm aqua за затопляне на БГВ

TransTherm aqua LS (4-10 - 4-50)

Осигурява висока ефективност благодарение на два пластинчати топлообменника за приготвяне на БГВ, които са изработени от неръждаема стомана, споени с мед. Специално проектиран за кондензационна технология и свързване към отоплителни мрежи или слънчеви системи.

Диапазон на мощност: 50-275 kW

TransTherm aqua F (6-10 - 6-50)

Хигиенно чисто затопляне на битова вода на проточен принцип. С пластинен топлообменник от неръждаема стомана, споен с мед. Топлообменната станция TransTherm aqua F е подходяща за стенен монтаж. Тя се доставя с инсталиран контролер TopTronic E. Чрез контролната система се програмира термична дезинфекция на буферния резервоар за съхранение на гореща вода (защита от образуване на бактерия Легионела).

TransTherm aqua F  осигурява централизирано или децентрализирано затопляне на битова гореща вода с висок хигиенен стандарт и висока защита срещу Легионела. Топлата вода е налична в точния момент, в точното количество и температура, а това прави решението идеално за апартаменти, еднофамилни къщи - както за нови сгради, така и реновации.

Диапазон на мощност: 50-275 kW

TransTherm aqua F (6-60 - 6-90)

Хигиенно чисто затопляне на битова гореща вода на проточен принцип, с изключително голяма мощност чрез стояща топлообменна станция. Идеално решение за търговски и индустриални сгради - нови и реновирани.

Диапазон на мощност: 350-700 kW

TransTherm aqua FS (7-10 - 7-90)

Това решение се предлага с два топлообменника, изработени от неръждаема стомана, споени с мед. Монтира се на стойка с рамка. Чудесен избор за централно или децентрално затопляне на битова гореща вода с високи хигиенни стандарти, в комбинация с два буферни резервоара за съхранение на енергия.

Диапазон на мощност: 50-717 kW

TransTherm aqua FT/FTC

Fresh water module for hygienic water heating. Suitable for wall mounting, with built-in thermal control. Guarantees central or decentralized domestic hot water preparation with a high hygiene standard, in combination with an energy buffer storage tank. Ideal for apartments, single-family houses or two-family house - for renovation and new construction. Топлообменнен модул за хигиенно затопляне на вода. Подходящ за стенен монтаж, с вграден термичен контрол. Гарантира централна или децентрална подготовка на битова гореща вода с високи хигиенни стандарти, в комбинация с буферен резервоар за съхранение на енергия. Идеален за апартаменти, еднофамилни или двуфамилни къщи - за  ново строителство и реновации.

Мощност 65 kW (27 l/min) / Мощност 57 kW (23 l/min)