Стенни кондензни газови котли TopGas®
Връзка към коаксиален комин

 за изхвърляне на димни газове и осигуряване на пресен въздух, за независима работа от стайния въздух.

Кондензационен топлообменник

От корозионно-устойчиви материали с най-добра топлопроводимост за висикоефективно оползотворяване на енергия. С вградена медна серпентина.

Горелка с предварително смесване

Компактна горелка с предварително смесване на газта и пресния въздух за горене.

Вентилатор с плавно регулиране за оптимизиране на горенето

Изключително тих с плавно регулираща се мощност.

Вграден базов контролер

с възможност да свързване на външен контролер чрез OpenTherm

Медна серпентина

В модел TopGas Classic - една медна серпентина вградена в топлообменника за отопление.
За модел TopGas Combi - втора отделна медна серпентина за едновременна работа за отопление и БГВ

TopGas®: високоефективен стенен кондензен газов котел

Кондензни газови стенни котли TopGas® Classic и TopGas® Combi с мощности от 12 до 30 kW.
Те предлагат най-модерно отопление с надеждно качество, благодарение на изключително ефективната кондензна технология. Подходящи са за отопление и топла вода в жилищни сгради, къщи, апартаменти и дори за обекти с друго нежилищно предназначение. Стенните газови котли от Hoval имат дълъг живот на експлоатация, благодарение на високоефективния топлообменник с вградена медна серпентина, което осигурява чиста и безпроблемна работа, без опасност от образуване на котлен камък. 
  
  
 Видео: Предимства на TopGas® Classic и Combi 

Високоефективна кондензна технология и ниски емиси в околната среда.
Топлообменник от неръждаема алуминиева сплав с вградена медна серпентина - до 15% повече ефективност от традиционен котел.
Вградена контролна система с възможност за свързване с външни смарт стайни контролери.
Подкрепа от Hoval при проект, монтаж, въвеждане в експлоатация и поддръжка.

TopGas® Combi и Classic до 30kW - са идеален избор за апартаменти и малки къщи

Котлите TopGas® Combi и Classic са идеален избор за апартаменти и малки къщи. Те осигуряват икономично отопление и топла вода, чрез вградения в котела топлообменник с  медна серпентина за отоплителния кръг, а в модел Combi с втора медна серпентина за битова гореща вода. Те са изключително компактни, безшумни. Лесно се монтират и в малки апартаменти. Възможен е монтаж дори и в кухненски шкаф. За двуконтурния котел модел Combi не е необходим външен бойлер, което прави системата още по-компактна. Вграденият топлообменник за топла вода осигурява необходимото количество топла вода. Затоплянето на топлата вода през медната серпентина е на проточен принцип без циркулационна помпа, от където идват и ниските разходи. Наличието на две медни серпентини дава възможност котелът Combi да работи едновременно за топла вода и отопление. Използването на медна серпентина гарантира хигиенно чиста работа, без опасност от замърсяване, задръстване и котлен камък.  Котлите TopGas® Classic и Combi са оборудвани с вградена високоефективна горелка с предварително смесване на газта и пресния въздух за горене, инверторен вентилатор с плавна модулация на мощността и ефективна циркулационна помпа. Към котела се окомплектоват разширителен съд и хидравличен сет с предпазна арматура, за лесно свързване към отоплителната система и мрежата за топла вода. Коминната система е коаксиална и позволява работа независима от помещението. Коминът може да бъде изведен директно на външна стена или да се включи към към вертикален комин или шахта.
За модел Classic е необходим външен бойлер със серпентина за битова гореща вода, като подходящ модел е елегантно стоящия под котела бойлер TopVal с обем 130 или 160 литра.

TopGas® Classic    проспект >> 
TopGas® Combi     проспект >> 

Едно добро системно решение в апартаменти и еднофамилни къщи, осигуряващи максимален комфорт на обитаване е комбинация на газов кондензен котел TopGas® и комфортна вентилация с рекуперация HomeVent от Hoval, с която гарантирано ще има чист въздух денонощно.
  

TopGas® Classic - големи мощности 35 до 120 kW

Кондензни газови стенни котли TopGas® Classic могат да бъдат и с мощности 35 до 120 kW.

Газовите котлите TopGas® Classic могат да се свържат и каскадно до 8 котела в каскада, което прави техния диапазон на мощност още по-голям. Стенните котли TopGas® Classic  предлагат най-модерно отопление чрез използване на високоефективен кондензния процес. Подходящ за отопление и топла вода в жилищни и нежилищни сгради. Котелът има вградена базова контролна система. В корпуса на котела е предвидено място и за надграждане на контролната система и вграждане в него и на интелигентния контролер TopTrionic® E, чрез който се осъществява каскадния контрол. Свързана с интернет контролната система следи прогнозата на времето 3 дни напред, за да реализира икономии и оптимален режим на работа.

Смарт стаен контролер tado - като допълнение към котли TopGas® Combi и TopGas® Classic

Котлите от серия TopGas® с мощности до 30 kW имат вграден базов контролер, който може да осигури нормалната работа на системата за отопление и топла вода. Контролната система може да се надгради по желание на клиента със смарт стаен термостат с онлайн контрол чрез мобилно приложение - tado. Свързването с външен стаен контролер е чрез OpenTherm. 

Стаен термостат Tado дава възможност за лесен и интуитивен контрол от дневната или от разстояние, чрез мобилно приложение. Той притежава модерен дизайн и е съвместим с умни системи като Apple HomeKit, Google Home, Alexa и IFTTT.

Ако котелът е част от цялостно системно решение, изградено с други съоръжения от Hoval, то тогава може да бъде интегрирана и контролната система TopTronic E. Повече за нея, прочетете тук

Вземете оферта и се свържете с доверените ни партньори

За оглед, монтаж и цялостна оферта се свържете с нашите доверени партньори:

Обхват на действие, град Фирма / лице за контакт Телефон е-mail
София, София област Климатроник ЕООД
Стела Симеонова 
+359 876 701 119

 pto@climatronic.bg

София, София област Климатайм ЕООД
Венцислав Кирилов 
+359 879 361 615 climatime@mail.bg
София, София област Смарткон ООД
 Веселин Радулов
+359 888 207 580 veselin_radulov@yahoo.com
Североизточна България - Варна, Шумен, Добрич, Разград, Търговище, Русе, Бургас и др. Експрес Монтаж ООД
Радомир Стефанов 
+359 876 307 937 r_stefanov@abv.bg
Централна Южна до Югоизточна България, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Бургас, Габрово и др. ЗИП Инженеринг ЕООД
Пламен Пенчев / Златомира Пенчева
+359 877 514 008
+359 877 510 091
zmp@mail.bg
penchev_p@abv.bg