HomeVent® Comfort ERT с дебит 250 - 450 m3/h
Подаван въздух
Засмукван въздух
Филтри

Лесни за смяна касетъчни филтри с висок клас филтрация при нагнетяване F7 и засмукване G4, с дълъг ескплоатационен живот и малък пад на налягане.

Вентилатори

ЕС вентилатори с плавна модулация на скоростта, енергоспестяващи и с ниско ниво на шум.

Предварителен филтър

Миещ се филтър за насекоми и власинки на входа на пресния въздух, предварителна филтрация преди топлообменника.

Външен пресен въздух
Изхвърлян отработен въздух
Енталпиен ротационен топлообменник

Ротационен енталпиен топлообменник за рекуперация на топлина, влага и студ с плавно контролиране на процесите чрез скоростта на въртене на рекуператора.

HomeVent® Comfort ERT - високоефективна комфортна жилищна вентилация с рекуперация с по-голям дебит от 250 - 450 m3/h

Осигурява най-доброто качество на въздуха за здравословна среда
Спестява пари и ресурси
Изключително тих, благодарение на шумоизолиращите елементи
Спестява пространство, благодарение на гъвкавите възможности за монтаж.

Как HomeVent следи качеството на въздуха в дома? Вижте как функционира системата и и какво представляват VOC сензорите, вградени в корпуса на HomeVent.

Поддържането на влажност между 40 и 60% е от здравословна важност. Вижте какво казват експерти по здравеопазване и защо вирусите се разпростаняват много малко в тази среда.

Сухият въздух дразни дихателните пътища, а твърде влажния въздух насърчава образуването и растежа на мухъл и плесен. HomeVent® ERT осигурява чист въздух – автоматично и денонощно. Чрез вградения енталпиен топлообменник, той рекуперира влажността и създава здравословен вътрешен климат с идеална влажност между 40 и 60 %. Когато влажността в помещенията е в този идеален диапазон, е доказано, че предаването на вируси в аерозолите е значително по-ниско. Интегрираните сензори VOC, които улавят всички летливи замърсители във въздуха, също непрекъснато следят качеството на въздуха и регулират работата на системата според изискванията за чистота на въздуха в реално време. В резултат на това неприятните миризми и излишната влага автоматично се изхвърлят навън за кратък период от време. Топлината и комфортът остават в дома.

Благодарение на компактната въздуховодна система и чрез елегантни дизайнерски решетки във всяко помещения се поддържа денонощно чист и богат на кислород въздух, без остатъчна влага и миризми, при това без да е необходимо да се отварят прозорците.

Проветряване без отваряне на прозорци и едновременно спестяване на пари: това вече е възможно. Разходите за отопление могат да се намаляват, като в същото време температурата и влажността на въздуха в стаите може да останат в благоприятните норми. Това е възможно благодарене на рекуперацията на топлина и влага. Всъщност системата за комфортна вентилация HomeVent спестява повече енергия, отколкото използва, а пресният въздух не е необходимо да се подгрява предварително с електрически нагревател или други системи, дори и при много ниски температури от -20оС.

Изключително високата ефективност се постига с дебит на въздуха до 450 m³/h на час. Такъв дебит е уникален за рекуператор с този размер. Енталпийният топлообменник също допринася за високата ефективност. Чрез него се печели повече енергия, отколкото се изразходва по време на работа. Идеалният въздух в помещението се създава чрез рекуперация и на влагата. Всичко това прави HomeVent® ERT изключително ефективен.

Няма място във вашия дом, където не може да се монтира комфортната вентилационна единица. Независимо дали е вертикално, хоризонтално, на таван, диагонално или напречно, е необходимо само малко пространство на закрито или на открито. HomeVent® ERT се адаптира гъвкаво към околната среда и се интегрира ненатрапчиво във Вашия дом.

Вентилация, отопление и топла вода: един контролен дисплей за управление на всички тях? Стаен контролен модул TopTronic® E Comfort plus! Системата за управление TopTronic® E контролира работата на котли и термопомпи в зависимост от времето и взема надеждни прогнози за времето за Вашето местоположение от интернет. Вие спестявате енергия, като същевременно се справяте с разходите и загрижеността за околната среда, но без да се налага да оставате без комфорт. Системата може също да се управлява чрез приложението HovalConnect или да се свързва към система за сградно управление. Контролната система TopTronic® E има широка гама от опции.

Монтажът на вентилационна система HomeVent е изключително лесен. Има няколко основни и важни детайла, които трябва да се спазят. Вижте видеото.

Hoval IsiSystem - Новите вентилационни компоненти IsiSystem улесняват монтаж на системата HomeVent® и спестяват време.