20.03.2017

Системно решение и максимален комфорт от Hoval за производствената сграда на PalemonTech

На 18 март, събота, бе открита официално производствената сграда на PalemonTech в Монтана, където Hoval имаше удоволствието да достави цялостно системно решение за отопление, вентилация и битова гореща вода.

Проектът бе изготвен от екипа на архитектурно бюро Ваника 2 ООД, като за отопление на производствената площ бе избрана децентрализираната система с покривни апарати Hoval TopVent. Разположени на покрива, те спестяват място и обем, а в същото време разпределят равномерно и затоплят целия обем по площ и височина. Благодарение на патентованата система AirInjector разликата в температурата на всеки 10 метра височина е само 1оС, а в работната зона няма усет за течение. Само 4 апарата са достатъчни, за да затоплят цялата площ от 2500 m2

solution.png

Четири броя покривни апарати Hoval TopVent се грижат работната атмосфера комфортна. Два от тях подават пресен въздух TopVent MH, а други два TopVent DHV работят на рециркулация.

Покривните апарати TopVent MH с подаване на пресен въздух са разположени така, че да осигурят равномерно подаване на пресен въздух в цялата работна зона. Количеството пресен въздух може да се регулира от 0-100% в зависимост от необходимостта, като в преходните пролетни и летни периоди могат да работят и в режим free cooling, като охлаждат нощем цялото хале с по-ниската външна температура. Апаратите TopVent DHV работят изцяло на рециркулация, като постигат и по-голяма топлинна мощност до 95kW от апарат, с което допълват нуждите за затопляне на целия обем.

Предимствата при избор на децентрализирана система за отопление и вентилация с покривните апарати TopVent са много, но най-важните са  равномерното затопляне на целия обем, спестяването на пространство, тъй като няма големи въздуховоди, монтирани под покрива, които да пречат на производствените дейности, комфорта в работната зона е осигурен, без да има усет за течение и с гарантирана равномерна температура. Апаратите са разположени на отделни зони, което позволява във всяка зона да се поддържа различна температура и условия и те са напълно автономни, без да бъдат преграждани, а ако след време се наложи реорганизация на производството, лесно може да се реорганизират и покривните апарати, така че да покрият новите изисквания.

pokrivenaparat.png

Покривен апарат на рециркулация Hoval TopVent DHV

Системното решение се допълва от ефективния кондензен котел Hoval UltraGas 400D, който захравна покривните апарати с топлоносител, а също подава и отоплителна мощност към административната част. Освен голямата му ефективност 98-102%, той има и редица други предимства, като изключително компактния дизайн, вертикално разположени топлообменници, вградена газова горелка и интелигентна контролна система TopTronic E, която следи прогнозата с 3 дни напред, за да оптимизира работата на котела и да реализира икономии и в същото време е достъпна през интернет от компютър или таблет и телефон. Благодарение на патентования топлообменник AluFer се постига охлаждане на димните газове от 1000оС в началото на топлообменника до 50оС на изхода, и това е само в рамките на 1 линеен метър, т.е. имаме едно максимално оползотворяване на топлината, което ни гарантира и голямата ефективност на котела Hoval UltraGas

kondenzengazovkotelultragas.jpg

Кондензен газов котел Hoval UltraGas

За нуждите от битова гореща вода се грижи системата  за бързо, икономично подгряване на вода Hoval ModulPlus F21/I. Тук отново имаме спествяване на пространство, тъй като мощната система замества големите обемни бойлери. Заема само 0,76 m2 площ, съдържа 230л, а в същото време произвежда до 2800 l/h, почти колкото три бойлера по 1 тон. Подгряването на водата става на проточен принцип, чрез топлоносител от котела. Малкия воден обем гарантира икономии, тъй като не е нужно да се загрява огромното количество вода постоянно, а само при необходимост. Вътрешността на ModulPlus е от неръждаема стомана и с оребрена структура, която създава топлообмен с турболентен характер, намалява се възможността за образуване на биофилм, което прави невъзможно образуването на Легионела и други бактерии. Т.е имаме система, която работи икономично и в същото време мощно, за да покрие пиковите нужди от  битова гореща вода, безопасно и хигиенично.

modulplus-2.jpg

Високопродуктивна система за топла вода Hoval ModulPlus  F21/I

Ние от Hoval България благодарим на архитектурно бюро Ваника и ръководството на PalemonTech, че се довериха на Hoval за постигане на комфортни условия на труд в производствената сграда и пожелаваме много успехи и ползотворна работа!

 

Ако системното решение в PlamonTech Ви допада, обадете се или пешете сега и поискайте безплатна консултация от експерт на Hoval: 0700 20 755, office.bg@hoval.com, www.hoval.bg