2 в 1: Когато икономията и екологията се срещнат в твоя дом

Едно малко бижу на технологията, резултат от амбициозно предизвикателство, което включва екип от професионалисти – архитекти, проектанти и технически консултанти, които са споделили своя опит и знания, за да създадат иновативна концепция за дизайн, с цел въвеждане на нови стадарти в бъдеще.

Проектът „Енергия + Дом“ приляга идеално на философията, която споделя Hoval, а тя е вярата в устойчивостта и енергийната ефективност. Тук най-новите иновации в областта на сградните ограждащи елементи и топлинната изолация, които са напълно интегрирани с модерни системни решения от Hoval, базирани на възобновяеми енергийни източници и напълно съобразени с проекта. По този начин сградата може да бъде напълно независима от традиционните енергийни източници. Всичко това се управлява по ефективен и рационален начин с интелигентна автоматична система за дома.

И това не е всичко, не става дума само за намаляване на енергийните разходи. Целта на проекта е да се произвежда енергия по независим начин чрез възобновяеми енергийни източници, като по този начин се откриват нови хоризонти за устойчивост и енергийна ефективност. Проектът „Енергия + Дом“ прави дъмот енергийно независим, увеличавайки стойността му като ценен източник на допълнителни приходи. От ,,енергоемка“, къщата се превръща в автономен производител на енергия, който собствениците могат да използват не само за вътрешно потребление, но и за допълнителни приходи в годишния бюджет.

Конструктивният модел на къщата „Енергия + Дом“ е възможност за възпроизвеждане на енергия при каквито и да е географски или климатични условия и с максимална свобода на избор за архитектурен дизайн, защото условията на околната среда се анализират внимателно и детайлно, а конструктивните и техническите характеристики на жилището са съответно предназначени специално, за да могат да предложат максимален комфорт и приятен вътрешен климат. 

 

Решението на Hoval за първата къща „Енергия + Дом“ 

Къщата е построена през 2011 година според стандартите на CasaClima A + в Ора, провинция Болцано.

За отопление и охлаждане е инсталирана термопомпа Hoval Thermalia® H (17)  с геотермални сонди, в комбинация със соларна система и буфер Hoval EnerVal (800), който осигурява наличието на битова гореща вода и фотоволтаични панели. Комфортът в къщата и качеството на въздуха се поддържа от комфортната вентилация една рекуперативна система с HomeVent® comfort FR (250)  и  две системи с  HomeVent® FR (180).  


Вижте повече >>