Система, която расте с Вас: модулна климатична ОВК система от Hoval за производствени и логистични сгради

◄ Обратно към статиите

От основаването си през 1998 г. тиролската компания за автомобилни детайли 3CON Anlagenbau GmbH непрекъснато расте. При увеличаването на производствената си база през 2012 г. компанията, която е един от най-важните автомобилни доставчици в световен мащаб, избра отново технологията на Hoval за отопление и климатизация, която дава възможност за модулно надграждане на системата при други бъдещи разширение.

В двете нови зали, общо 12 000 м2, десет апарата TopVent и един RoofVent от Hoval, осигуряват оптимални и идеални условия на труд. Отопление, охлаждане и вентилация с рекуперация осигуряват равномерно разпределение на температурата по площ и височина. В комбинация с каскада от термопомпи Hoval Thermalia, които използват подпочвените води като енергиен източник, приятните температури в халето са факт, дори в студените дни. Стефан Хайденбергер, ръководител на проекта в 3CON, споделя за специалните изисквания по време на проектирането:

AT_2020_3con (34)

"Още по време на първите строителни фази през 2012 г. беше изключен варианта за централна вентилационна система в залите, тъй като крановете и движението на телферите в производствените зали не позволяват въздуховоди. Именно за това децентрализираното решение на Hoval, състоящо се от покривните апарати RoofVent и TopVent, беше най-подходящо. Монтирани са на покрива, спестяват пространство в халето, дават възможност за обособяване на зони с различни климатични параметри и също така гъвкава възможност за лесно разширяване."

AT_2020_3con (69)

Устойчивостта на системата е много важен фактор. Първите две халета се отопляват с газов котел UltraGas и заедно с новите четири термопомпи Thermalia осигуряват устойчива енергия с мощност 600 kW. Компанията съзнателно разчита на използването на зелена геотермална енергия, както и бъдещото интегриране на водородно гориво в газовите котли."Нашето желание за устойчиво развитие се срещна с високите стандарти на индустриалната климатична технология на Hoval. Следователно беше лесно решението за дългосрочно партньорство с Hoval", казва Хайденбергер.

Ако решението е подходящо и за Вашия проект, свържете се за консултация с експерт на Hoval.
0700 20 755 | office.bg@hoval.bg

оригиналната статия прочетете тук hoval.at
автор
Stanimira Dimitrova