Комфорт от ново поколение за жителите на Резиденшъл парк- София, чрез системно решение за отопление,вентилация и топла вода

◄ Обратно към статиите

Всичко започна в края на 2015 година при старта на Фаза 2 от Резиденшъл Парк София - проект на „Линднер Имобилиен Мениджмънт“ ЕООД. За нас бе удоволствие да запознаем инвеститора с ефективните системни решения, които Hoval произвежда от дълги години и които точно в този момент се налагаха и като необходимост на българския пазар.

След оценка на всички предимства и ползи от системите, бе взето решение проектът да бъде изпълнен с цялостно системно решение на Hoval. Участвахме активно в изготвянето на проектите и оказвахме пълна подкрепа и съдействие на проектантския екип. Подбрахме системните решения според ресурсите на обекта и желанието на инвеститора за постигане на максимален комфорт на обитаване и най-добра ефективност. Тъй като районът е газифициран,  избрахме кондензни газови котли като основен енергиен източник за отопление и битова гореща вода. За използване на безплатната слънчева енергия заложихме плоски колектори в комбинация с двуконтурен бойлер, а за осигуряване качеството на въздуха в домовете - комфортната ни жилищна вентилация.

За еднофамилните къщи предвидихме стоящи кондензни котли модел UltraGas, които с компактния си дизайн спестиха място дори и в малките технически помещения, а за апартаментите предвидихме стенни кондензни котли TopGas. За осигуряване на битовата гореща вода основно се разчита на слънчевите колектори UltraSol. Интересен факт в жилищните блокове е, че те получиха като подарък от инвеститора обща соларна инсталация за подгряване на гореща вода. Шест броя солари и 1000 литрови бойлери акумулират слънчевата енергия и тя е на разположение на всички живущи в блока. След изчерпването й, подгряването на топлата вода става локално за всеки апартамент чрез стенните газови котли.

hoval-systemsolution-tte-lindner.jpg

Управлението на системите е чрез интелигентния контролер TopTronic E, който е вграден в котела, управлява соларната система и циркулационните помпи, вентилите  и топломерите в техническото помещение. Предимството на тази контролна система е, че благодарение на свързаността й с интернет тя постига много икономична работа,  следи прогнозата за времето три дни напред и ако например предстои слънчев  ден,  тя превключва в икономичен режим и подготвя системата за  затопляне на горещата вода от соларите през предстоящите слънчеви  часове.

Инвеститорът имаше много високи изисквания  относно начина на живот и качеството на въздуха в домовете в Резиденшъл Парк София. За него беше изключително важно да се гарантира на обитателите чиста и здравословна среда, отговаряща на изискванията за премиум дом и премуим комфорт. За постигане на постоянна свежест в домовете заложихме комфортна жилищна вентилация, която осигурява необходимото количество пресен въздух. Разположените в бани, тоалетни, кухня и мокри помещения смукателни решетки извличат замърсения въздух в едно с излишната влага, а подаването на пресен въздух става в спалните и дневната, като въздухът е затоплен и овлажнен в хигиенните норми. Това е възможно благодарение на ротационния топлообменник в сърцето на апарата  HomeVent, който оползотворява не само топлината от засмукания въздух, а и влагата, а това е изключително важно предимство, което малко рекуператори могат да постигнат. В летен режим системата рекуперира студ и въздухът, който се подава в помещенията, е предварително охладен.

Lindener-Residential-park-efektivno-sistemo-reshenie

Благодарение на инсталирането на цялостното системно решение инвеститорът, а съответно и клиентите, получиха гарантирано качествена и ефективна система за отопление, вентилация и топла вода. Нов начин на живот, отговарящ на новите изисквания на клиентите, търсещи гарантирано качество, спокойствие и здравословна среда на живот за своето семейство в дългосрочен план.

Линднер е първият инвеститор в България, който предоставя на клиентите си готово и гарантирано ефективно системно решение от един производител. По този начин клиентът получава гаранционна сигурност, качествено обслужване и изключително лесна и икономична работа на системите. Hoval спечели доверието на инвеститора и се нареди сред неговите предпочитани и добри партньори.

Системно решение за къща:
UltraGas - кондензен котел
UltraSol - слънчеви колектори
MultiVal - бойлер
HomeVent - комфортна вентилация

Системно решение за апартамент:
TopGas - кондензен котел
UltraSol - слънчеви колектори
TopVal - бойлер
HomeVent - комфортна вентилация

автор
Stanimira Dimitrova