Интелигентно отопление за офис сгради, което дава резултати и намалява разходите с до 30%

03 ноември 2016
прочетете повече

Какво трябва да направите и как да подготвите Вашите газови котли за новия отоплителен сезон?

11 септември 2016
Годишните проверки на газовите котли подобряват сигурността, комфорта и оперативните разходи на съоръженията – почистения и настроен правилно котел ще консумира по-малко гориво и собственика може да бъде сигурен, че няма да срещне трудности през отоплителния сезон. 
прочетете повече

Как да изберем най-добрата термопомпа? Полезни съвети от Swiss Heat Pump Test Centre.

28 юли 2016
80% от новопостроените къщи в Европа са оборудвани с термопомпи.  Как да избера най-добрата за моята къща или за моя проект?
прочетете повече

Как да проектираме гъвкава климатизация за логистични халета?

20 юли 2016
Проектантите и архитектите имат за задача да разработят лесно приспособими логистични халета, чието простраство за съхранение лесно да бъде разширено или намалено, а също така и да могат да се използват за най-различни цели. 
прочетете повече

Когенератори. Производство на енергийна ефективност за сгради и отоплителни мрежи.

14 юли 2016
Комбинирано управление на енергия на базата на когенерацията е едно съвременно решение, което позволява едновременното производство на електрическа и топлинна енергия. Благодарение на когенеративните апарати/устройства, не само може да се намалят разходите, свързани с отоплението на сградата и производството...
прочетете повече

Жилищните сгради, хотелите и спортните зали често се нуждаят от топла вода в големи количества и то в пиковите часове. Как да я осигурим?

12 юли 2016
Жилищните сгради, хотелите и  спортните зали често се нуждаят от топла вода в големи количества и то в пиковите часове, за да може много хора да имат възможността да се къпят едновременно. Какъв е най-ефективният, природосъобразен и спестяващ място начин, за да си осигурим тази топла вода?  Това...
прочетете повече

Как да осигурим ефективност в сградите, без да намаляваме комфорта в тях ?

09 юни 2016
Ефективното използване на енергията означава да се покрият нуждите на сградата чрез използване възобновяеми енергийни източници или екологично чисти горива, което да пести ресурси и пари, но това да не е за сметка на комфорта.  За постигането й са необходими познания, вътрешна нагласа и убеденост...
прочетете повече

Ефективно отопление в офис сгради – съвети за инвеститорите

25 април 2016
Офис сградите все повече изискват прилагането на ефективно решение за отоплителна система в резултат на все по-високите изисквания по отношение на благоприятен микроклимат в помещенията.  Комбинацията от кондензни котли и соларни панели представляват енергийно-ефективна алтернатива на традиционните...
прочетете повече

Как да редуцираме разходите за топла вода до 30% в жилищните комплекси?

25 април 2016
Жилищните сгради с локално отопление често се сблъскват със сравнително високи сметки поради консумацията. Нуждата от топла вода е голяма и в същото време променлива и това се превръща в проблем. Това генерира в основните разходи и потребителите са принудени да плащат високи сметки.
прочетете повече

Евтиното излиза скъпо

15 април 2016
Често се случва да избираме, когато купуваме според най-ниската цена. Дали този подход е разумен, когато избираме вариант и продукт за отопление?
прочетете повече

Слънчевите колектори UltraSol - изключително тънки и максимално ефективни

15 април 2016
Слънчевите колектори UltraSol се произвеждат във фабриката на Hoval във Вадуц, Лихтенщайн и са проектирани да отговарят на всички съвременни изисквания, особено когато става въпрос за високо качество, максимална ефективност и лесен монтаж.
прочетете повече

Hoval с кралски препоръки за енергийна ефективност и опазване на климата

15 април 2016
Hoval е носител на Кралските препоръки на Нейно Величество Кралица Елизабет II. Продуктите HOVAL са подходящи не само за Кралството, но също са предпочитани и от футболните клубове, болници и Кралските военновъздушни сили.
прочетете повече

Три причини поради, които да използваме въздушни апарати за охлаждане на големи помещения. Как и при какви обстоятелства това е осъществимо?

12 април 2016
Повече от половината въздушни апарати в наши дни вече са оборудвани с водни топлообменници за отопление. От тук идва и идеята, те да се ползват и за охлаждане. Как и при какви обстоятелства това е възможно?  С нарастващите изисквания за комфорт, делът на вентилационните системи с охлаждане...
прочетете повече

Приятна атмосфера за лекарския кабинет - чист въздух и приятна температура

08 април 2016
За лекарските кабинети добрият въздух и приятната температура са задължителни.
прочетете повече

Чистият въздух в дома е най-важната съставка за здравословен комфорт

05 април 2016
Ние прекарваме повече от 80% от времето си на закрито и правим около 15000 -20000 вдишвания на ден. Но знаете ли, че замърсяването на въздуха във Вашия дом, офис и в училището на Вашето дете може да бъде до 100 пъти по-вредно от това навън. Въздухът в нашите домове, офиси и училища има огромно значение...
прочетете повече

Приблизително нулева енергия за офис сгради – Casa Hoval пример от практиката

25 март 2016
Построен за рекордното време от шест месеца, това е не просто новия централен офис на Hoval в Италия, но и но и модел на NZEB (нулево потребление на енергия в сградите). 
прочетете повече

Вентилацията в спортните зали. Колко пресен въздух трябва да бъде осигурен? – бързи съвети за проектантите

15 март 2016
Количеството на пресен въздух в една спортна зала зависи от предназначението и натоварването й. Например,  ако се използва само като тренировъчна зала за ограничен брой атлети ще бъде необходимо малко количество пресен въздух, но ако там се провеждат спортни мероприятия  с много състезатели...
прочетете повече

Как всичко тръгва от една простичка идея...

14 март 2016
Началото на Hoval е гениално и семпло като на кино - с един мъж и една кухненска печка. Печката е многофункционалната, на която човек може хем да си сготви, хем да се топли. Превръщането ѝ в реалност постига по-голяма енергийна ефективност, благодарение на комбинираната система за готвене и топлене....
прочетете повече

Комфорт в пасивна къща и защо комфортната вентилация HomeVent от Hoval спомага за това?

14 март 2016
Интересът към пасивните къщи расте и желанието за реализация също, но все още броят им в България е ограничен. Покрай идеята за пасивна къща обаче, се реализират голям брой нискоенергийни къщи. Това са къщи, които не отговарят на нормите за пасивни, но са много близо до тях.
прочетете повече

Предизвикателството „комфортен дом“. Как да планираме премиум комфорт в еднофамилни къщи и апартаменти?

25 февруари 2016
Знаете ли, че: 80% от времето си сме на закрито. Замислете се, наистина е така. Не само времето, което прекарваме в офиса, в магазини и трговски центрове, но и времето в прекарано в дома.
прочетете повече