19.10.2022

Hoval инвестира в производството на термопомпи

Компанията затвърждава позициите си в областта на възобновяемите енергийни източници.

Новият завод за производство на термопомпи Hoval в Словакия, Истебне
Hoval разширява значително своя производствен капацитет с изграждането на нови производствени съоръжения за термопомпи в централата си във Вадуц (Лихтенщайн) и в Истебне (Словакия). Необходимата инвестиция за това ще бъде около 60 млн. евро
Hoval_coCEO_Frick_Fabian_press_(c)Hoval

Продуктите на Hoval са с голямо търсене, като корпоративната група се радва на особено силна позиция на пазара за висококачествени термопомпи. Тъй като търсенето на термопомпи нарасна експоненциално в последно време, Hoval работи върху разширяване на капацитета си и изгражда нови производствени бази за термопомпи в централата си във Вадуц и в Истебне. Съществуващият завод в Истебне също ще бъде разширен като част от този процес.
„С нашия ясен ангажимент към термопомпите и произтичащото от това разширяване на нашите производствени мощности във Вадуц и Истебне, ние укрепваме позицията си в областта на възобновяемите енергийни източници“ казва Фабиан Фрик, съизпълнителен директор на Hoval Group.

План за бъдещето

Hoval - нов завод за термопомпи в Истебне

Новата производствена база за термопомпи в завода във Вадуц започна работа през септември тази година и първите термопомпи, произведени тук, вече са пуснати за разпространение. Другата производствена линия за термопомпи в съществуващия завод в Истебне е планирана да започне работа през пролетта на 2023 г. До съществуващите производствени сгради на Hoval в Истебне ще бъде изграден нов, най-съвременен завод за термопомпи, който е планиран да започне работа в началото 2024 г. и ще наеме повече от 500 души, когато бъде завършен. Общата инвестиция ще възлиза на около 60 милиона евро.
Като част от този проект за разширяване, корпоративната група ще направи допълнителни инвестиции в логистиката и ще увеличи значително нивата на персонал в областта на разработването на термопомпи и технологията за управление.

Традиционен доставчик на пълен набор от услуги

Hoval_coCEO_Gerner_Peter_press_(c)Hoval

Hoval разбра на ранен етап, че продуктите сами по себе си не са достатъчни, за да отговорят на нуждите на пазара или да се справят с климатичната криза. „Като доставчик на пълен набор от услуги, ние трябва да разбираме нашите клиенти и да разработваме интелигентни решения, които отговарят на техните индивидуални нужди “, казва съизпълнителният директор Питър Гернер. „Чрез комбиниране на нашите продукти, системи и услуги, и повишаване на нивото на интеграция на интернет, компанията е напълно подготвена за предизвикателствата на бъдещето.”
Hoval произвежда термопомпи повече от 40 години и предлага термопомпи в категориите въздух-вода и вода-вода под своите марки Belaria®, Thermalia® и UltraSource®.

За Hoval:
Hoval е една от водещите международни компании за решения за отопление, вентилация и климатизация. Въз основа на повече от 75 години опит и възползвайки се от сплотената екипна култура, Hoval Group доставя вълнуващи решения и разработва технически превъзходни продукти. Тази лидерска роля изисква чувство за отговорност към енергията и околната среда, което се изразява в интелигентна комбинация от различни технологии за отопление и персонализирани решения за вътрешен климат.
Hoval също така предоставя персонални консултации и цялостно обслужване на клиентите. С около 2300 служители в 16 компании по света, Hoval вижда себе си не като конгломерат, а като голямо семейство, което мисли и действа глобално. В момента решенията за отопление и климатизация на Hoval се изнасят в повече от 50 страни.