07.03.2020

Посещение на студенти на обект: SMART еднофамилна къща в Резиденшъл парк, със системно ОВК решение от Hoval

На 7 март група студенти от специалности Архитектура, Интериорен дизайн, ССС, Връзки с обществеността и Инженерни специалности, посетиха обект: еднофамилна къща със SMART системи, която се изгражда в момента в комплекс Резиденшъл парк.

Събитието бе организирано съвместно от Hoval България и Hobelix, с любезното съдействие и присъствие на водещия проектов ръководител - арх. Мила Златанова, от архитектурно студио Скица.


Впечатления от обекта

4

Обектът в момента е във довършителна фаза, в процес на монтаж на инсталации като вентилационна, отоплителна, електро както и връзки за комуникация на всички инсталирани системи в една обща SMART система.

На място бе направена презентация от самия проектов ръководител - арх. Мила Златанова. Тя запозна студентите с изискванията, които има клиента и начина на тяхното реализиране. Предизвикателствата при изпълнението на всяко  едно от тях не са малко, тъй като целта е постигане на изключително високо ниво на комфорт в дома, заедно с интегриране на последните иновации и технологии в сферата на умните домове.


Наред с архитектурните проекти и всички инженерни части, от особено значение е интериорът на дома и невидимото присъствие на смарт системите. 
Студентите успяха да видят как изгледжа домът, преди всичко това да бъде облечено в красивия интериор.

Перфектна координация между кабели, тръби и други връзки. Невероятна почти хирургична точност по време на изпълнение и изключително важно - комуникация и координация между всички участници в проекта  - архитекти, проектанти и изпълнители. 


Ясен, Станимира и Ивелин от Hoval България показаха на студентите системното решение, което е доставен на обекта и се състои от термопомпа въздух-вода UltraSource B, Кондензен газов котел TopGas Classic, буфер EnerVal, бойлер с две серпентини MultiVal, комфортна жилищна вентилация с рекуперация HomeVent обединени в обща интелигентна контролна система TopTronic E, която от своя страна се свързва със SMART системата в дома. Защо Hoval?

6
След посещението беше организирана презентация в приятна обстановка в залата на Hobelix, където студентите научиха кой е Hoval  и защо е спечелил доверието на клиенти като Папата и Кралица Елизабет, за да отоплява Ватикана и Бъкингамския дворец, както и други световно известни референции. Разбира се и множество обекти в България се радват на системни решения от Hoval, не само къщи и апартаменти, но и множество производствени и логистични сгради, спортни зали, болници, хотели и много други. 

Интерес предизвика и системата за комфортна вентилация HomeVent  - комфортна жилищна вентилация с рекуперация - с която студентите за първи път се запознаха.
Както и възможността всички ОВК системи да бъдат интергирани в обща контролна система с онлайн достъп и още по-важно, с възможност за включване към Smart контролна система на къща, като KNX или друга BMS система.

За нас беше удоволствие. Очакваме Ви отново!

1
Три часа в изключително приятна компания. За наш беше огромно удоволствие да се докоснем до новото поколение, до бъдещите архитекти и проектанти и да докоснем тях до технологиите и иновациите за бъдещите домове, чрез системните решения на Hoval.

Благодарим на архитектурно студио Скица и на ръководителя на обекта арх. Мила Златанова, както и на любезните организатори Hobelix и Доника Атанасова, които свързват образованието с бизнеса и подготвят изключително ценни бъдещи кадри.

Очакваме Ви отново, ще се видим на  предстоящия интерактивен форум в университета по архитектурата и строителството!