Слънчевите колектори UltraSol - изключително тънки и максимално ефективни

◄ Обратно към статиите

Слънчевите колектори UltraSol се произвеждат във фабриката на Hoval във Вадуц, Лихтенщайн и са проектирани да отговарят на всички съвременни изисквания, особено когато става въпрос за високо качество, максимална ефективност и лесен монтаж.

UltraSol eco

UltraSol eco са икономичната версия на соларите. Всеки от двата типа солари може да се монтира в два варианта: хоризонтален, вертикален. Дизайнът и материалите са подбрани от Hoval така, че да се постигне минимална височина на конструкцията (само 54 mm), както и изключително малко тегло 39 kg. Благодарение на лесната система за монтаж и хидравлично свързване, двата типа колектори са подходящи за всякакъв вид монтаж - на покрива, във покрива, на плосък покрив или на свободно стояща конструкция.

Красиви, тънки, леки

Новият продукт на Hoval е с ултралеката безшевна алуминиева рамка aluFrame, чрез която колекторите се закрепват здраво и са напълно водонепроникаеми. И за да се представят още по-добре Hoval UltraSol са снабдени със специално антирефлексно покритие върху стъклото (за тип UltraSol eco не е налично), чрез което отблясъците са отстранени. Новата гама колектори не само че има всички необходими качества, но е и много красива.



Hoval предлага експертен опит, от който проектанти и инсталатори наистина могат да се възползват и който е един от ключовете не само за запазване ниска консумация на енергия, но също така и намаляване на разходите и времето. Благодарение на това, че компанията предлага системно решение, имаме възможността да интегрираме колекторите UltraSol към отоплителната система с максимална ефективност – и нещо повече, от един доставчик получавате всички необходими съоръжения (включително монтажни хидравлични комплекти, фитинги, бюфери, допълнителни източнитци на топлина за по-студените дни в годината, както и системата за управление на слъчневата инсталация).

UltraSol. Стилен дизайн, лесен монтаж

solar2.jpg
Няма прекалено големи или прекалено малки приложения. Благодарение на гъвкавата монтажна и хидравлична система, подходяща за всички приложения, UltraSol предлагат широко решение за приспособяване към различни изисквания: вариращи от слънчево затопляне на водата в жилищни сгради до соларни инсталации в производствени сгради.

UltraSol - един за всички монтажи. В покрива, на покрива.

solar3.jpg

В днешно време колекторите придават интересен архитектурен вид и красив дизайн на сградата. Те се поставят не само на покрива на къщата, но и на покрив, на веранда, в градината или във вътрешен двор. Двата вида колектори от гамата UltraSol могат да се монтират в различните варианти. Без значение от пространството или как трябва да се позиционират колекторите, гъвкавият и бърз монтаж е гарантиран, благодарение на стандартизираната концепция на Hoval.

Вграден в покрива монтаж

Колекторите UltraSol са вградени в покрива на къщата и се сливат с цялостния облик на сградата. Системата е подходяща за монтаж на нови сгради или на ремонтирани.

solar4.jpg

Монтаж на покрива

Монтажът на покрива е идеалният монтаж, тъй като не са необходими никакви реконструкции или промяна на структурата на покрива. Монтажните скоби могат да бъдат позиционирани по няколко начина и се фиксират директно към покривните летви под керемидите.


UltraSol монтаж на покрива: специалната конзола е гъвкава, регулируема и фиксирана под керемидите директно върху покривните летви.

Монтаж на плосък покрив

ultrasol_hoval_vaduz_5_web-1.jpg

Монтажът на плосък покрив се извършва чрез използването на бетонов фундамент или чрез закрепващи стойки. Този метод се прилага, когато наклонът на покрива е много малък. В зависимост от приложението на системата дали е за отопление или топла вода за битови нужди, може да бъде избран ъгъл на монтаж от 30 до 60°.


Монтаж на повдигаща рамка и монтаж с бетонов фундамент.

UltraSol. Слънчеви инсталации от еднофамилни къщи до производствени инсталации

Модулната концепция, гъвкавите възможности за монтаж и хидравличните връзки правят UltraSol идеално решение за широк спектър от изисквания. Без значение дали е за малки еднофамилни къщи или за големи производствени помещения, монтажът е лесен, бърз и спестява значителни разходи.

Затопляне на вода със слънчеви колектори

Модерните компактни соларни системи на Hoval могат да покрият 80% от нуждите за битова гореща вода на четиричленно семейство. Този тип система може да се комбинира със стандартна отоплителна инсталация. Нейният лесен монтаж и компактни размери я правят идеална за реновиране на сгради.

1. Слънчеви колектори;
2. Бойлер със соларна арматура;
3. Допълнителен топлоизточник;
4. Консуматор на топла вода.

solar6.jpg

Соларна система за индустриални цели

Соларните колектори успяват да осигурят необходимата топлина за нуждите дори и на индустриалните процеси. Соларните инсталации успяват да спестят значително количество енергия, особено в процеси с носкотемпературен диапазон между 40-60°С при процеси като сушене, миене и почистване.

1. Слънчеви колектори;
2. Процес, за който се използва топлината (миене, пране, сушене);
3. Сградна отоплителна система.

solar7.jpg

Процентно съотношение според небесната ориентация

На графиката е показано процентното съотношение при разположението на слънчевите колектори.
solar8.jpg

Други полезни материали

За да бъдем максимално полезни за всички, тук може да видите и видеоматериали с демонстрация за монтаж. 
Монтаж върху керемиден покрив, без задигане: вижте тук >>
Монтаж върху керемиден покрив, със задигане: вижте тук >>


Да надникнем в завода. Вижте как се произвеждат слънчевите колектори UltraSol в полите на Алпите, в завода ни във Вадуц: вижте тук >>  

И накрая малко ведро настроение с колегите ни от Hoval Italy: вижте тук >>   


Ако статията Ви е харесала, моля споделете я.
автор
Stanimira Dimitrova